ŠEŠELJ O STANJU U REPUBLICI SRPSKOJ Evo šta treba raditi posle sramnih Inckovih odluka
Foto: Printscreen Face TV

"Skandal nevidjenih razmera što je Incko doneo nedemokratski, necivilizacijski zakon i nametnuo ga. Republika Srpska treba oštro da ga odbaci i ne pristane da se primenuje zakon koji treba da predstavi laž kao istinu", kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u centrali SRS.

Šešelj je ocenio da zbog, kako je naveo, uvodjenja verbalnog delikta "kao u staljinističkim režimima", BiH ne može da opstane kao država.


"To je država u kojoj umesto naroda, vlast vrši stranac. Taj stranac (Valentin Incko) otvoreno je stao u zaštitu političkih interesa muslimanke političke elite s ciljem da se RS utopi u unutarnu BiH", dodao je Šešelj.

Naglasio je da je Republika Srpska velika pobeda srpskog naroda izborena tokom rata u kojem se srpski narod suočio sa istim opasnostima kao u Drugom svetskom ratu.

"Imperativ za sve političke predstavnike srpskog naroda treba da bude da RS opstane, da se ne dozvoli nametanje zakona, da se održi jedinstvo i istraje blokada institucija BiH", rekao je Šešelj.

Šešelj je negirao da je u Srebrenici počinjen genocid i dodao da se taj slučaj koristi kako bi se slomila kičma državostvornosti srpskog naroda.

On je pozvao vlast u Srbiji da pomogne Republici Srpskoj, ekonomski i diplomatski.

"To je dužnost ove i svake druge vlade da se kaže ne nametanju lažnih genocida i proglašavanje srpskog naroda genocidnim", istakao je Šešelj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading