Cilj laži Belivuka i Miljkovića je politička eliminacija Vučića
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, izjavio je juče da okrivljeni imaju pravo da se brane lažima i da je to očekivano, ali da iznenađuje ponašanje medija i opozicije, koji te laži prenose kao istinu koja je dokazana i iskaze ubica i koljača Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koriste u političkim obračunima.

On je za jutarnji program TV Hepi naveo da u tom političkom kontekstu plasiranih laži smetaju samo dva čoveka, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar policije Aleksandar Vulin, koje treba eliminisati, ako ne može fizički, onda prvo politički.

Cilj laži Belivuka i Miljkovića je politička eliminacija Vučića

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

 

- Neka kaže Veljko Belivuk da se viđao s njima, neka kaže Marko Miljković da su klali zajedno i na to će reći da je to reč na reč. Kako je to reč na reč, kako možete da poredite ubicu sa mnom ili sa Vučićem, kakvo to značenje ima njihova reč - upitao je ministar.

Kako je objasnio, odbrana Belivuka i Miljkovića je deo unapred pripremljenog scenarija, po kojem se svi članovi klana brane ćutanjem, sem Belivuka i Miljkovića koji treba da diskredituju Vučića i njega, i da ih lažima ucene, što je, kako je istakao, nemoguće.

- Svi mi koji smo ih rušili i srušili, na tapetu smo, samo mi. Kada smo Aleksandar Vučić i ja bili opozicija, nismo ni u jednom trenutku podržavali izjave članova zemunskog klana, a danas ovu kriminalnu grupu podržavaju Đilasovi mediji. Setite se kada je Legija, na suđenju nakon ubistva premijera, u odbrani tvrdio da je zajedno sa Zoranom Đinđićem švercovao više stotina kilograma kokaina. Aleksandar Vučić i ja, kao opozicija, nismo koristili tu izjavu jer smo znali da je to laž i glupost. Takve stvari se ne rade svojoj državi. Aleksandar Vučić i ja kao opozicionari smo znali da se neke stvari ne rade. Sada i ovde, naša opozicija nema taj problem, ali samo pod uslovom da je to protiv Vučića. Postoje stvari koje se ne rade ni zbog jednog političkog motiva ili poena. Ne možete da pomislite da su mesar i njegov drugar relevantni, gotovo politički faktori, politički subjekti i da to pokazujete kao da to nije izjava već dokaz - istakao je Vulin.

Cilj laži Belivuka i Miljkovića je politička eliminacija Vučića

Printskrin

 

Ministar je objasnio da je zadatak Miljkovića bio da se nadoveže na odbranu Belivuka ali da je on, nakon što su mu predočene monstruozne fotografije, koje nije očekivao da istražni organi poseduju, zaboravio šta treba da kaže i da se u tim lažima zaneo.

- Smetaju dva čoveka i sve je dozvoljeno protiv njih. Postoje neki zakoni u ovoj zemlji, postoji neki moral. Kao što vidite, za Aleksandra Vučića i mene ne postoje. Sve je dozvoljeno protiv Vučića, svaka laž je dobrodošla. A šta bi bilo ovog jutra da nismo pokazali sve one fotografije, da ne znate ko su ti ljudi. Danas bi Belivuk i Miljković imali murale po zidovima, vikali bi „pravda za Velju, pravda za Marka“. Mi znamo da su oni kasapi, da su mesari, dokazali smo vam to pred milionima gledalaca i još uvek neko prenosi njihove izjave kao da je to potpuna istina. Sa ovakvom opozicijom i medijima, mi moramo da objašnjavamo šta svaki ubica može da kaže u svojoj odbrani, lažući, izmišljajući, napadajući. Zamislite da nismo pokazali fotografije, da ne znate šta je Miljković radio, da ne znate da je on najverovatnije fotografisao Belivuka i Lalića, kada iskeženi drže čoveka koga će zaklati za nekoliko minuta… onda bi sve ovo izgledalo kao neki obračun unutar mafije - rekao je Vulin i istakao da je iznenađen da neko može toliko da mrzi svoju zemlju.

Pokušaj diskreditacije istrage je skretanje fokusa

Nastavak pokušaja diskreditacije završne faze same istrage protiv organizovane kriminalne grupe Belivuk-Miljković treba posmatrati kao dalje skretanje fokusa sa samog postupka i preusmeravanje na neke druge teme, saopštio je Nenad Stefanović, predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije. On dodaje da je pravo na odbranu okrivljenog neprikosnoveno pravo.

- Međutim, napad na predsednika Republike, a zatim najnoviji napadi na ministra unutrašnjih poslova i na druge predstavnike državnih organa, koji su učestvovali u procesuiranju lica koja se sumnjiče da su izvršila najteža krivična dela je skandalozno, i čini se prosto neverovatnim da se tolika pažnja pojedinih medija pridaje navodima odbrane okrivljenih, a ne onome što jeste predmet postupka, a to su teška ubistva, trgovina narkoticima, zločinačko udruživanje... kao i suštinska odlučna borba države protiv svih oblika kriminala sa ciljem obezbeđivanja maksimalne bezbednosti i sigurnosti građana u Republici Srbiji - zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (11)

Loading
bane

27.07.2021 08:46

Pokusali su u saradnji sa kvazi elitom iz opozicije da destabilizuju zemlju,ali ocigledno da im plan nije uspeo

Ana

27.07.2021 09:25

Opozicija koristi kriminalce za borbu protiv Vučića. Svakom normalnom čoveku sve je jasno ko tu sarađuje sa kim.

Jane

27.07.2021 09:32

Ovi monstrumi su dokazano zlocinci kakve Srbija ne pamti te njihove izjave i ugrozavanje integriteta predsednika su samo znak koliko su se osilili mislili da su pametni.

Biljana

27.07.2021 09:37

Ne treba da nas iznenadi ako opozicija i njihovi tabloidi uskoro organizuje proteste za oslobađanje tog finog čoveka Belivuka, čim on bljuje protiv Vučića to je muzika za njihove uši pa eto malo da mu pomognu da izađe iz zastvora i nastavi biznis u Srbiji,ionako su pretili"danom posle""jurenjem po ulicama" a Belivuk ima i ideje za strožije obračune pa da oni ne prljaju ruke kad čovek već zna posao

Даца

27.07.2021 09:59

Ма нема потребе за тим лажима јер им нико не верује.

Мијо

27.07.2021 09:59

Нико никада неће бити јачи од државе Миљковић и Беливук треба да буду осуђени на доживотну самицу. Таквим људима је место у самици до краја свог живота.

Marko

27.07.2021 10:08

Mogu samo da pokušaju da eleminišu i ništa više.

Dijana

27.07.2021 10:18

Belivuk i MIljkovic zele da sklone Vučica sa vlasti da bi oni kao mafija mogli da vladaju!

Jovana

27.07.2021 12:14

Monstrum poput Belivuka moze samo lazima da se sluzi kao i do sad, ali narod dobro zna ko je nas predsednik!

Ana

27.07.2021 12:36

Jasno je da nekima ne odgovara stabilnost u zemlji i politika predsednika koja se bas trudi da vodi drzavu ka tome! Ne birajuci sredstva zele da sruse vlast!

Ivana

27.07.2021 23:48

Očistiti Srbiju od tajkuna jedino ovde ko preti Vučiću je tajkun Dragan đilas i vreme je za njegove hapšenje kao i Vladimora Vuletića koji je ispraznio kasu Partizana.