Tajkuni udaraju na Vučića jer štiti radnike i njihove porodice!
Shutterstock

 

Naime, minimalac bi trebalo da bude preko 35.000 dinara.

"Razgovarao sam sa Anom i Sinišom tri dana o tome šta da radimo sa minimalcima i platama. Svakako ćemo imati značajno povećanje plata. Želimo da i minimalac povećamo, da on bude veći od 35.000 dinara. Što bi značilo da niko u Srbiji nema platu ispod 300 evra. Lakše je da se živi sa 35.000 nego 15.500 dinara koliko su imali, pre nego što sam postao predsednik vlade", rekao je Vučić.

Da je lakše mesec izgurati sa 35.000 dinara umesto sa 15.000 jasno je kao dan, no međutim ova odluka predsednika naišla je na osudu neimenovanog tajkuna.

Instruisani medij "Danas", objavio je bizaran tekst, pod imenom "REČ TAJKUNA Ustavna tužba".

Tematika koja se provlači kroz ovo otvoreno pismo, anonimnog autora, tiče se povećanja minimalne zarade, a koja je u ovom tekstu predstavljena kao državni problem broj jedan.

Tajkuni udaraju na Vučića jer štiti radnike i njihove porodice!

Printscreen

 

 

Naime autor teksta se ne slaže sa tim da radnicima treba povećati primanja, a u svom neslaganju je spreman da ide toliko daleko - ustavnom tužbom.

Predsednik je okarakterisan kao zlotvor koji radnicima želi da izađe u susret, a tajkuni kao ugroženi deo društva.

"Predsednik kupuje zlato, zapošljava, gradi fabrike, dovodi invesitore, nabavlja opremu...", navodi se kao da je to nekakav zločin, a ne očekivano odgovorno ponašanje.

"Predsednikov predlog o povečanju minimalca naišao je na naše opšte protivljenjenje", deo je teksta u kome se još navodi na nisu sigurni da će takva naredba proći.

"Bude li potrebe pokušaću da ubedim kolege da se obratimo Ustavnom sudu." - reči su nepoznatog autora - tajkuna....

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Joka

26.07.2021 14:02

Tajkunima ne odgovara predsednik jer se bori protiv mafije i svega sto oni rade!

stevo

26.07.2021 17:05

@Joka - Jedino do cega je tajkunima stalo je borba za licni interes i sopstveni dzep

Zeljko

26.07.2021 14:15

Ni ova vlast a ni narod više ne dozvoljavaju da tajkuni vode Srbiju i da se mafijaši i kriminalci slobodno šire po Srbiji, to vreme je prošlo.

Мијо

26.07.2021 16:26

Вучић води одговорну политику и то свима смета па на разне начине гледају само како да саботирају напредак наше земље. Вучић је много урадио за нашу земљу и очекујем да настави овако марљиво да ради од мене ће увек имати пуну подршку и ова земља има велику будућност и велики напредак само док Вучић води ову земљу.

Lola

26.07.2021 16:46

Dok opozicija pokušava da destabilizuje Srbiju, predsednik se bori za bolju budućnost Srbije.

Lola

26.07.2021 18:44

Dok opozicija pokušava da destabilizuje Srbiju, predsednik se bori za bolju budućnost Srbije.

Ivana

26.07.2021 20:04

Građani podržavaju Aleksandra Vučića, i građani se najviše pitaju kakvu državu žele. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka, hvala predsedniku Vučiću na svemu.