ŽRTVE SREBRENICE NA SPISKU ALIJINIH VOJNIKA Evo zašto nije tačna tvrdnja da su Srbi počinili genocid
Profimedia

Formacije pod njegovom komandom odgovorne su za smrt stotina srpskih civila za vreme rata u BiH, zbog koje niko nije osuđen, a sam Orić je oslobođen u Hagu.

Za „Majke Srebrenice“ zajedničko je optuživanje Srbije za navodni genocid, ali i celog srpskog naroda, iako niko od zvaničnika Srbije ne negira da je streljanje ratnih zarobljenika bilo zločin, čak i ako su oni prethodno okrvavili ruke.

Munira Subašić - sinovi bili u Orićevoj vojsci

Munira Subašić, predsednica udruženja „Majke Srebrenice“, sama je priznala da je njen najstariji sin bio u tzv. Armiji BiH i da je bio na prostoru Žepe. On je preživeo rat.

ŽRTVE SREBRENICE NA SPISKU ALIJINIH VOJNIKA Evo zašto nije tačna tvrdnja da su Srbi počinili genocid

AP/ Eldar Emrić

 

Podsećamo, u Žepi je zverski ubijeno 45 srpskih vojnika koje su iz zasede napali i mučki ubili, a zatim masakrirali pripadnici muslimanskih oružanih snaga.

Mejra Đogaz - tri sina u armiji

Poznat je i slučaj Mejre Đogaz. Sva njena tri sina učestvovala su u ratu, a predstavljaju se kao žrtve „genocida“ u Srebrenici.

Sama je priznala da je njen drugi sin Nermin bio i ranjavan, ali da je ostao u Potočarima jer je „smatrao da nije odgovoran za nedela“. Nermin je bio pripadnik Armije BiH i streljan je kao ratni zarobljenik, što se može okarakterisati kao ratni zločin streljanja ratnih zarobljenika.

Hilmo se takođe može naći na sajtu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, mada nema dokaza da se radi baš o Munirinom mužu.

Munira Subašić je poznata po tome što je dobro unovčila svoje delovanje. Hvalila se svojim primanjima, kućom i džipom, a učestvovala je na jednoj od ustaških proslava „Oluje“. Podržala je hrvatsku zločinačku armiju i posebno pozdravila ustaškog generala Antu Gotovinu.

Hatidža Mehmedović - oba sina i suprug ratovali u tzv. Armiji BiH

Dvojica sinova Hatidže Mehmedović takođe su učestvovali u ratu na strani zločinačke Orićeve terorističke vojske.

I ona je priznala da su sinovi i suprug krenuli preko šume po naređenju.

- To ne mogu biti ljudi, to su samo životinje, zveri neke koje su obukle ljudsku kožu. Meni su to Srbi uradili - rekla je Hatidža Mehmedović.

Fata Orlović - sinovi bili u uniformi

ŽRTVE SREBRENICE NA SPISKU ALIJINIH VOJNIKA Evo zašto nije tačna tvrdnja da su Srbi počinili genocid

AP/ Amel Emrić

 

Fata Orlić, poznata po tome što je navodno u njenom dvorištu srušena pravoslavna crkva, imala je dva sina u Armiji BiH. Šaćir Orlović je ime njenog supruga, a isto ime se može naći u registru boraca.

Državu Srbiju, kao i Srbe iz Bosne i Hercegovine, optužila je za navodnu agresiju na BiH, iako su Srbi bili konstitutivni narod u toj državi, a muslimani su želeli otcepljenje mimo volje Srba.

Kada Hotić - sin pripadnik Orićeve zločinačke armije

Sin Kade Hotić i Seada Hotića Samir bio je pripadnik tzv. Armije BiH. Pokopan je u Potočarima, kao i njen muž Sead Hotić. Kada je i sama priznala da je njen sin nosio pušku.

- Ja znam, odbrana se formirala sa 40 pušaka. Neko imao onu... Moj Samir nekakvu napravio - svedočila je Kada Hotić.

Registar poseduje i podatke o Seadu Hotiću kao borcu iste vojske, samo nije jasno da li se radi baš o mužu Kade Hotić.

I pored toga što joj je sin nosio pušku, Kada Hotić je optužila celi srpski narod za tzv. genocid.

- Moj narod nema sramotu. Moj narod nije planirao nikoga da uništi i ničije da otme, to su nama radili, bošnjacima i muslimanima, komšije Srbi - rekla je Kada Hotić.

Ona je izjavila da je njen sin krenuo preko šume, kao i njen brat i dever.

Po sopstvenom priznanju je 19 puta za vreme rata išla na srpsku teritoriju da krade, navodno, hranu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading