BRNABIĆ U VRANJSKOJ BANJI NA GRADILIŠTU VELELEPNOG HOTELA Zaposliće 350 radnika i vratiti istorijski sjaj ovom kraju
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Premijerka Ana Brrnabić obišla je danas Vranje i Vranjsku Banju, u kojoj se gradi jedan od najmodernijih hotelskih kompleksa u Srbiji i tom prilikom poručila da će taj hotel vratiti popularnost jednoj od "kraljevskih" banja naše zemlje.

"Ovaj projekat je od strateškog, kapitalnog značaja ne samo za Vranjsku Banju već za ceo srpski turizam. Ovo je kompleks kakav ćemo po prvi put imati u Srbiji, on će nas staviti na evropsku mapu turističkih destinacija. On će biti prekretnica za srpski turizam", poručila je premijerka.

Predsednik opštine Vranjska Banja Dragan Sentić istakao je da će 350 ljudi dobiti posao u tom kompleksu, što će zadržati mlade ljude u Banji.

Navodeći da će hotelski kompleks učiniti jednu od najtoplijih banja u Evropi turističkom destinacijom ne samo u okvirima Srbije već Balkana, Sentić je naveo da se hotelski kompleks vredan 90 miliona evra gradi zahvaljujući "Milenijum rizortsu". Osnivač hotela Nikola Avram kazao je da će objekat imati 40.000 kvadrata, 190 soba i biće jedan od najmodernijih u Srbiji.

Ana Brnabić je poručila je da je taj kompleks projekat koji će čitav okrug promeniti i staviti Srbiju na mapu turističkih destinacija. "Ovaj hotel, koji će biti završen 2023. godine vratiće Vranjsku Banju na mesto koje joj pripada, podsetićemo ceo svet na Vranjsku Banju", kazala je Brnabić dodajući da je ta banja važna i istorijski i kulturno.U tom smislu, podsetila je da je u toj banji bila i kraljica Draga, ali i da je kralj Petar I Karađorđević odatle krenuo u Prvi svetski rat.

Alo

 

 

Navodeći da je za nju taj kraj jedan od najlepših u našoj zemlji, Brnabić kaže da joj "srce plače" kada vidi koliko je tu resursa, mineralnih, toplih voda, koje su odlazille i odlaze svakog dana već decenijama. Ukazala je na to da Srbija nije koristila sve lepote i resurse Vranjske Banje od kralja Petra.


"Ali, promenilo se i to vreme i danas kada vidim koliko se gradi i kada znam da ćemo otvoriti 2023. ovakav hotel naši preci će reći svaka čast - to je Srbija kakva treba da bude, Srbija vaskrsava", kazala je. Dodala je da je izgradnja hotelskog kompleksa, kakav će prvi put postojati u Srbiji, kapitalno strateški projekat za turizam naše zemlje, koji će Srbiju staviti na evropsku mapu destinacija.

"Otvoriće nam nova vrata i biće prekretnica za Srbiju kao turističku destinaciju. Dolaziće turisti velike platežne moći i zainteresovaće se i za druge banje. Dolaziće novi brendovi i videti koliko nam je zemlja lepa, pa rešiti da ulažu. Vapimo za investicijama u naš turizam", kazala je.
Brnabić koja je obišla i Trgovište danas, kaže da bi i za to mesto moglo dosta toga da se uradi u smislu turizma, posebno jer je na osam kilometara od granice sa Severnom Makedonijom.

Ističe i da je ova investicija ogromna šansa i za Vranje u kojem će biti potrebno raditi na dodatnim kapacitetima, ali i dodatnim sadržajima.
Premijerka kaže da će država podržati taj projekat na svaki način i u tom smislu navodi da se gradi i petlja kako bi se lakše dolazilo sa auto-puta, odnosno Koridora 10.
"Država će podržati i sve ostalo što možemo da uradimo sa lokalnom samoupravom, kao što je sređivanje šetališta, zelenila, kanalizacije, grejanje, što se već i radi. Radimo sve paralelno da 2023. bude sve spremno", kazala je premijerka.

 

Komentari (0)

Loading