VUČIĆ NA METI USTAŠA, RAZOTKRIO SUŠTINU HRVATSKE A kakve veze ima Tesla sa Hrvatskom?! Je l' to ona Hrvatska u kojoj su mu ustaše poklale svu familiju zato što su bili Srbi?
Foto: Pink

Ove reči izrekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući to što je predsednik Hrvatske izjavio da "Tesla ima veze sa Srbijom kao Brus Li".

Prethodno je Hrvatska odlučila da stavi lik čuvenog srpsko-američkog naučnika Nikole Tesle na svoju kovanicu evra svojatajući tako čoveka koji je od Hrvatske doživeo samo da vidi koljače iz NDH koji mu zatiru familiju samo zato što su Srbi.

VUČIĆ NA METI USTAŠA, RAZOTKRIO SUŠTINU HRVATSKE A kakve veze ima Tesla sa Hrvatskom?! Je l' to ona Hrvatska u kojoj su mu ustaše poklale svu familiju zato što su bili Srbi?

Printscreen

 

 

Ipak, Vučićev komentar koji udara u srž ustaške prirode današnje Hrvatske države, postao je trnu u oku Zagrebu koji ne može da se pomiri sa zločinačkom suštinom i kontinuitetom genocida nad Srbima počinjenih pri stvaranju svoje države.

Ubrzo je ispod snimka na kome Vučić pita kakve veze ima Tesla sa Hrvatskom, osvanuo komentar "Ovom pi*koustom kretenu da neko objasni da ne priča o pobijenim Teslama i kakve veze ima Vuk Karadžić sa Srbijom, on je rođen u Otomanskoj imperiji?".

VUČIĆ NA METI USTAŠA, RAZOTKRIO SUŠTINU HRVATSKE A kakve veze ima Tesla sa Hrvatskom?! Je l' to ona Hrvatska u kojoj su mu ustaše poklale svu familiju zato što su bili Srbi?

Printscreen

 

Dakle, pored toga, što žele da nam određuju imena koja ćemo davati deci, Hrvati su sebi dali za pravo da određuju i hoćemo li govoriti o žrtvama ustaškog genocida u NDH i etničkog čišćenja Srba iz današnje Hrvatske tokom devedesetih.

Komentar za Vuka Karadžića tek je vrhunac bezobrazluka, jer oni takvog pesnika, niti svedoka ustanka protiv tuđina okupatora, nikada neće imati.

Ili, kako je to Jovan Dučić najbolje objasnio u svojoj pesmi "Sinu tisućljetnje kulture"

Pokaži mi redom Viteze tvog roda,
Što balčakom s ruku slomiše ti lance,
Gde je Karađorđe tvojega naroda,
Pokaži mi tvoje termopilske klance.

Damir Tomić odmah lajkovao

Komentar kojim se Vučić vređa na najstrašniji način i u kojem se treba objasniti kako u NDH nisu klali Tesle i kako Karadžić nema veze sa Srbijom je odmah lajkovao Damir Tomić, bivši zastupnik Milanovićeve SDP u hrvatskom Saboru.

Sve ovo svedoči koliko su Hrvati pogođeni Vučićevim komentarom i koliko, u nedostatku svoje istorije, otimaju tuđu i to od naroda koji po nalogu svoje političke elite pokušavaju da zatru više od jednog veka.

Vuk Karadžić i Nikola Tesla

Hrvati zaboravljaju da Teslin rodni Smiljan, Lika, ali mnogi današnji delovi Hrvatske, nikada nisu bili deo države pod tim imenom. I sama Hrvatska nije postojala kao država pod tim imenom već je bila provincija Ugarske i Austrougarske. O tragovima postojanja Srba na prostorima Dalmacije, Like, Korduna i Banije, postoje brojni tragovi, a manastiri Krka i Krupa izgrađeni u 14. veku samo su neki od njih. O tragovima hrvatske države na toj teritoriji, ne postoji ništa.

Isto tako, Karadžić je rođen u Srbiji čiju su okupaciu od strane Osmanlija pratili neprekidni ustanci nepokornog naroda, za razliku od hrvatskih "heroja" koji su svakog osvajača dočekivali cvećem.

Hrvatska kao nastavljač politike NDH

I sada, kada su ispunili ideje NDH, pobili i proterali skoro sve Srbe, treba im jedan od njih da ga, kako to kaže predsednik Srbije "stave na sitniš. Najvećeg naučnika koji je pripadao celom svetu i ponosio se svojim američkim državljanstvom i srpskim poreklom bi da stave na sitniš".

Vučić svojim komentarima nepogrešivo gađa u ustašku suštinu hrvatske državnosti danas, a to ne mogu da mu oproste, svesni i sami svoje prirode.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
Mile Seljak

25.07.2021 12:53

Da znaju za sramotu ne bi se tako ni ponasali. Cutali bi i postideli bi se nedela raznih prema nasem narodu.

Lola

25.07.2021 13:08

Da...Upravo ta Hrvatska, koja mu je sve pobila, a sada se hvali da je njihov.

sasa

25.07.2021 14:16

@Lola - Hrvati ocigledno da pokusavaju na sve nacine da provociraju, samo sto mi na te njihove provokacije ne padamo

Ivana

25.07.2021 15:36

Tesla zaista je bio spski naučnik ali verovatno da bi mu se na neki način odužili zbog srušenog spomenika u Hrvatskoj oni su morali da predlože njegov lik na kovanicama.

EU rac

25.07.2021 16:42

Tesli je za života bila želja da mu se na sahrani odsvira srpska pesma "Tamo daleko", što je i učinjeno. Svakom normalnom hrvatu je jasno sta je bio, posto nijedan normalan hrvat ne bi trazio na sahrani da mu se svira ta pesma i tačka

Ratomir

25.07.2021 17:51

Naš pesnik Jovan Dučić 1942 godine izjavio da su Hrvati najhrabriji narod na svetu jer se NIČEG NE STIDE

Dragan

26.07.2021 03:29

Hrvatska država je i dalje proustaška i neprijateljski nastrojena ka Srbiji.

Sofija

26.07.2021 07:21

Хрватска је позната по томе да воли да прекраја историју