ALEKSANDAR VULIN OŠTRO REAGOVAO: Kome Hrvatska daje ulice, neka mu da i evro!
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC


"Da ima živih potomaka Nikole Tesle u Smiljanu i Hrvatska i Srbija bi mogli da ih pitaju kome je slavni Tesla više pripadao, austrijskoj carevini u kojoj se rodio, Austro-ugarskoj u kojoj je rastao ili Srbiji, postojbini srpskog naroda kome je pripadao. To pitanje nema kome da se postavi, jer kada su Hrvati od nacista dobili NDH kao državu hrvatskog naroda, sve Tesle u Smiljanu, njih 91, sve su poklane", izjavio je Vulin.

Kako je dodao "ono Tesli što nisu poklale ustaše u Drugom svetskom ratu, završile su ustaše u ''Bljesku'' i ''Oluji'', pa u Smiljanu nema ni Tesli, ali gotovo ni Srba''''.

''Jedva da je po neki grob ostao sa imenom Tesla, a da nije srušen. Tesla, Srbin u Hrvatskoj do sada nije zaslužio velika priznanja, i poštenije bi bilo da Hrvatska stavi na evro one kojima poklanja ulice i trgove - Alojzija Stepinca, vikara ustaške vojske, Mila Budaka, jednog od osnivača NDH i krilatice ''Srbe na vrbe'', može i osuđenog teroristu ubicu ambasadora Rolovića, Mira Barešića. Kome Hrvatska daje ulice, neka mu da i evro", izjavio je Vulin, saopšteno je iz PS.

 

 

Komentari (2)

Loading
ZEC

25.07.2021 10:09

Tesla je sam sebi za života odredio gde će živeti i umreti tako da ni Hrvati ni Srbi nemaju šta polemisati, Tesla je do poslednjeg daha bio državljanin SAD !