IGOR BEČIĆ NAGLASIO: Srbija ne sme ponovo da bude talac mafije
Alo

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić istakao je da je krajnje vreme da bez izuzetka državni organi podrže Vučića u beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala, da nema zaštićenih pa makar oni bili i nezavisni novinari, policajci u uniformi ili političari. On je rekao i da u slučaju Belivuk postoje dokazi da advokat učestvuje u kreiranju lažnog svedočenja i da to podržava.

Srbija ne sme ponovo da bude talac mafije i tajkuna kao što je bila pre 2012. godine, izjavio je danas predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić i dodao da je krajnje vreme da državni organi podrže predsednika Srbije Aleksandra Vučića u beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala.

Povodom medijskih napisa o tome da je Veljko Belivuk, vođa organizovane kriminalne grupe, na saslušanju govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije i drugim ljudima iz SNS, Bečić je rekao da je više puta naglašavao da državni organi moraju da rade svoj posao i zakon primenjuju jednako prema svima.

- To što neko sebe naziva nezavisnim medijem ili ''listom protiv mafije'' ne znači da nije kriminalac ili reketaš. Predsednik je vise puta javno rekao o kakvom novinarskom mulju je reč i da ti ljudi preživljavaju ucenjujući. I sta je preduzeto? Nista. Po ko zna koji put oni direktno ugrožavaju bezbednost predsednika drzave, a sve pod parolom nezavisnog novinarstva - naveo je Bečić u saopštenju.

Istakao je da je krajnje vreme da bez izuzetka državni organi podrže Vučića u beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala, da nema zaštićenih pa makar oni bili i nezavisni novinari, policajci u uniformi ili političari.

- I najveći kriminalci koji su brutalno kasapili ljude mogu da se brane kako žele, to je legitimno, ali ono što je ovde zapanjujuće, to je uloga advokata u celoj priči - rekao je Bečić.Kako je rekao, u ovom slučaju postoje dokazi da advokat učestvuje u kreiranju lažnog svedočenja i da to podržava.

- Upozoravali smo više puta i ukazivali na tu mafijasku hobotnicu i spregu kriminalaca, mafijaskih advokata, raznih službenika i funkcionera. Evo sada i javnost može da se uveri u to. Oni ne prezaju ni od čega. Njihov cilj je samo da uklone predsednika Vučića, jer su ubeđeni da je to jedini način da vrate uticaj na vlast i nastave da pljačkaju Srbiju - naveo je Bečić.

Dodao je da će u narednim danima javnost Srbije biti šokirana veličinom i brutalnošću zavere protiv predsednika i dodao da će, kako istraga bude napredovala, građani biti sve iznenađeniji ko je sve u ovu zaveru upleten.

- Na državi je da ne posustane u borbi protiv mafije - zaključio je Bečić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading