POTVRĐENO PISANJE ALO! Početkom aprila građani Srbije biraju predsednika, gradonačelnika Beograda i odlučuju ko ulazi u parlament!
Printscreen

Građani Srbije će na proleće sledeće godine izaći na birališta, o čemu je Alo! prvi ekskluzivno pisao pre tri meseca. Biće objedinjeni izbori za predsednika Republike Srbije sa parlamentarnim izborima, a početkom proleća na birališta izlaze i građani Beograda, kada će svojim glasovima odlučiti ko će ubuduće voditi prestonicu.

Ako je suditi po jučerašnjoj objavi Aleksandra Vučića, čini se da će socijalisti i naprednjaci izbornu trku trčati zajedno.

- Jutarnji razgovor sa predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem. Izvestio sam ga o razgovoru u Briselu, a dogovarali smo i nastavak uspešne saradnje na korist i u interesu građana Srbije - naveo je juče Vučić na Instagram profilu Budućnostsrbije.

Kampanja je uveliko počela, te stranke užurbano organizuju sastanke i skupove. Tako su prošle nedelje održani sastanci Izvršnog odbora SNS-a, pokrajinskih, gradskih i opštinskih odbora naprednjaka u Nišu, Beogradu i Novom Sadu. I socijalisti su se probudili iz zimskog sna, te su organizovali skup i obeležili 31 godinu od osnivanja te partije.

POTVRĐENO PISANJE ALO! Početkom aprila građani Srbije biraju predsednika, gradonačelnika Beograda i odlučuju ko ulazi u parlament!

Printscreen

 

Aleksandar Vulin, lider Pokreta socijalista i ministar policije, u nedelju je, na obeležavanju 13. godišnjice stranke, pozvao Aleksandra Vučića da se ponovo kandiduje na predstojećim izborima za predsednika zemlje i poručio da samo njegovo političko vođstvo garantuje opstanak i ujedinjenje

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je juče da će Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i SNS, sledeće nedelje ponovo doći u parlament da razgovara sa opozicionim strankama koje žele dijalog bez stranaca.

- Dogovorili smo se da imamo i partijski sastanak između SPS i SNS o saradnji na predstojećim izborima - rekao je on za TV „Hepi“, i dodao da je jako bitno da se naprave politički dogovori.

- Višestranačka politika bi trebalo da se vrati u parlament. U tom smislu smo imali dva kraka dijaloga. Jedan bez evropskih parlamentaraca, drugi sa njima. Evropski parlamentarci nisu mogli da putuju zbog kovida. Ovo je prvi put da su došli. Dijalog će se nastaviti u septembru. Rok nam je do 1. oktobra da se postigne dogovor o tome - naveo je Dačić, i istakao da SNS i SPS nemaju problem da sakupe 10.000 overenih potpisa, podsetivši da se ti prikupljeni glasovi ne overavaju kod notara.

I opozicionari se spremaju,
ništa od bojkota?

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da će ta stranka, kada bude videla kakvi će biti izborni uslovi, odlučiti šta će dalje u vezi s izlaskom na izbore. On je na konferenciji za novinare rekao da je Narodna stranka trenutno potpuno skoncentrisana na dijalog o izbornim uslovima uz posredovanje EU kako bi se došlo do odgovarajućih izbornih uslova.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading