13 GODINA POKRETA SOCIJALISTA Vučić: Kada mene neko dirne, ali jednako i Vulina dirne, ustaću i suprostaviću se
Printscreen

 

U Sportskom centru Šumice Pokret socijalista danas održao je skup povodom obeležavanja 13. godišnjice partije.

Aleksandar Vulin

- Dragi moji Srbi, socijalisti radujem se što vas vidim. Kada smo se pre 13 godina okupili, Srbija nije izgleda kao danas. Pre 13 godina partije DOS-a prodali su zemlju, prodavali, izručivali, armija rušena, policija zabranili da radi, pljčkaška revolucija dovedena do kraja.

13 GODINA POKRETA SOCIJALISTA Vučić: Kada mene neko dirne, ali jednako i Vulina dirne, ustaću i suprostaviću se

Printscreen

 

 

Tada je izgledalo da nade nema, kao da nikada više neće smeti da kaže svoje ime. Tada kada smo se sakupili jedni oko drugih, ali onda kada nas je Vučić objedinio, Srbija je pokazala da će se najbolje iz našeg naroda preuzeti da vodi zemlju! - rekao je Vulin.

- Vučić je govorio ljudima u lice ono što neko nije smeo da govori ni preko poruka. Vi ste verovali meni, ja sam verovao Vučiću, sad se vidi da smo bili u pravu. Sada se vidi kako smo ojačali Srbiju ekonomskim reformama. Bilo je teško, ali smo bili zajedno - rekao je Vulin.

Obraćanje Aleksandra Vučića

- Dragi prijatelji, hvala vam na divnom dočeku. Kažu da sam veliki diktator, ali je Aleksandar pisao ove najave, a ne ja. Za mene nije sasvim jednostavno da na ovakvom skupu govorim, zato što ne moram da delim vaše vrednosti, pogotovo zato što mi je Vulin mnogo više od koalicionog partnera. Naša i vaša stranka mogu da sarađuju jer nas spaja ljubav prema zemlji, i građani su centralna tačka oko koje smo saglasni. Vaš Pokret smatram više od partnera ka jakoj i stabilnoj Srbiji - rekao je Vučić.

13 GODINA POKRETA SOCIJALISTA Vučić: Kada mene neko dirne, ali jednako i Vulina dirne, ustaću i suprostaviću se

Printscreen

 

 

- Od političkih partija najviše volim SNS, a zašto poštujem Pokret socijalista je taj što bi Vulin prvi ustao u odbranu naše zemlje. Ljudi koji su u politici prave sigurne kuće svuda, da malo budu dobri sa jednima, da budu dobri sa drugima, to nije slučaj sa Vulinom. Najviše koga napadaju pored njega, za nijansu, sam ipak ja. Kada mene neko dirne, ali jednako i Vulina dirne, ustaću i suprostaviću se onima koji su našu zemlju uništili. Ono što je važno, nikad neću da se složim sa Vulinom oko Vulina i Obrenovića, ali oko onog što je napravljeno u poslednjih devet godina je impresivno. Bićete ponosni na Vulina na ono što se izgradilo za njegovo vreme. Znam da plate i penzije nisu velike, ali su najveće u našoj istoriji - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da značaj Vulina se ističe u razvoju nacionalne svesti i dodao da moramo da čuvamo naše ime i prezime.

- Da čuvamo naše ćirilično pismo, da čuvamo naš narod gde god živi - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da će sledeći izbori biti najbitniji u istoriji Srbije.

- Ili ćemo ići napred u budućnost ili će Srbija ponovo otići u prošlost - rekao je Vučić.

 

13 GODINA POKRETA SOCIJALISTA Vučić: Kada mene neko dirne, ali jednako i Vulina dirne, ustaću i suprostaviću se

Printscreen

 

 

- Računam na Pokret socijalista u budućnosti, verujem da ćemo zajedno sa vama graditi budućnost. Naredni izbori su prekretnica za budućnost, mi računamo na vašu borbenost i vašu snagu, kao što i vi možete da računate na našu. Ne postoje laki izbori, za ove izbore moramo da se pripremimo, i tu postoji još jedan razlog zbog kojih poštujem sve vas ovde danas u Šumicama. hvala vam, dragi prijatelji na podršci, dragi Aleksandre, hvala na svemu što si uradio do sada  - rekao je predsednik. 

Andrija Mandić: Nas Srbe ne može ništa razdvojiti

- Prvo želim da prenesem pozdrave naroda Crne Gore i istovremeno da se zahvalim za sve ono što radite za taj narod, u vama imamo brata, oslonac, koji nas nikad nije izneverio, već čvrsto podržavao. Naš opstanak bi bio mnogo teži da nismo imali u srpskom narodu svoje, koji nas podržavaju i stoji uz nas. Nas Srbe ne može ništa razdvojiti. Te granice koji su postavili drugi, treba da sklonimo, zato svakom građaninu želim da kažem: Sklonite te granice iz svoje glave! - rekao je Mandić.

- Kada je tadašnja vlast na čelu sa Milom Đukanovićem organizovali smo litije koje su bile ugušene. Tada prvi koji je došao da me poseti kada sam izašao iz bolnice bio je Aleksandar Vulin - rekao je Mandić.

Obraćanje Vladimira Lazarevića

- Prijatelji, čast mi je da sam danas ovde i ovim povodom. Pokretu socijalista čestitam 13 godina postojanja, napretka i uspeha. Kao gost želeo bih da podsetim na neke važne poruke iz prošlosti. Pre 21 godine za vreme NATO agresije, pripadnici prištinskog korpusa ispisavši sebe iz spiska živih, slali su antologijske poruke našem narodu. "Mi ne odlučujemo da li ćemo da branimo zemlju u odnosu na silu koja nas napada, već svetinju koju branimo.", "za ovu zemlju vredi ginuti", "mrtva ću braniti Srbiju". Antologijske poruke za sva današnja i buduća pokolenja, jer kako je govorio Patrijarh Pavle "sve će proći, ali duša, obraz i ono što je dobro ostaje zauvek" - rekao je Lazarević i dodao:

- Za Srbiju vredi živeti i raditi, zao svima želim da napomenem da za Srbiju živimo i radimo - rekao je Komandant Prištinskog korpusa herojske treće armije i penzionisani general-pukovnik Vojske Jugoslavije Vladimir Lazarević.

Konvenciji prisustvuje i predsednik Srpske napredne stranke, koalicionog partnera Pokreta socijalista i predsednik Republike Aleksandar Vučić, kao i jedan od lidera Demokratskog fronta iz Crne Gore Andrija Mandić.

Takođe, gosti na obeležavanju 13 godina postojanja Pokreta socijalista su i predsednik Srpske liste sa Kosova i Metohije Goran Rakić, kao i penzionisani general i nekadašnji komandant Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije Vladimir Lazarević.

U Sportskom centru "Šumice" u Beogradu, na obeležavanju godišnjice Pokreta socijalista, prisustvuju i predstavici ambasada Kine, Rusije, Venecuele i Kube.
 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Ruza

18.07.2021 11:45

Pre svega cestitam godisnjicu Vulinu i njegovim u Pokretu. Covek me je tako prijatno iznenadio kao Ministar odbrane a sada kao ministar policije. Pravi patriota!.

Ex faca

18.07.2021 14:25

@Ruza - Ružo, gde ti je pamet? Ovaj lik radi sve zarad svoje koristi. Jedino za šta je stvarno sposoban je da se ulizuje jačima i najjačima, počev o JULa do sada.