PRIZNAO DA JE SPREMAN DA PREUZME VLAST NA SILU Đilas preti ulicom i najavljuje krvave sukobe!
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Tajkun pokazao pravo lice i da je za šaku vlasti spreman da gazi preko mrtvih! Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, svestan da ga narod ne želi, izjavio je da deo opozicije neće izaći na izbore ukoliko predlog unapređenja izbornog procesa koji treba da sačine posrednici iz Evropskog parlamenta bude uz dlaku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, već će organizovati proteste na ulicama srpskih gradova!

- Mi ćemo do 1. avgusta proslediti naše zahteve Evropljanima, verujem da će oni dati predloge koji će biti prihvatljivi za nas da izađemo na izbore. Ukoliko to budu predlozi koji će ići uz dlaku Vučiću, s idejom - aj samo vi izađite na izbore, pa da možemo da odahnemo, mi na te izbore nećemo izaći - kazao je Đilas za list „Nova“, i naglasio da će u tom slučaju pozvati građane na protest i na ulici se „boriti za izborne uslove i slobodne izbore“.

Milenko Jovanov, potpredsednik Glavnog odbora SNS, reagujući na tu izjavu zapitao se „koliko krvi i leševa Đilas i Marinika misle da ugrade u temelj svog dolaska do vlasti“?!

- Đilasova politička impotentnost i nesposobnost više se ne mogu sakrivati od građana. Svestan je toga i gazda „Multikoma“ i zato pokazuje nervozu i bes, pa je abrakadabra istraživanja javnog mnjenja, kojima je zabavljao javnost u poslednjih nekoliko dana, odjednom zamenio novim pretnjama, nemirima, neredima i nasilnim otimanjem vlasti. Iako je jasno da od tih bombastičnih priča nema ništa, jer Srbija je isuviše ozbiljna država da bi je uzdrmali jedan sumanuti tajkun i par njegovih nadničara, bilo bi važno da Đilas i njegovi zaposleni javno kažu koliko građana Srbije treba da strada u tim nemirima koje najavljuju? Koliko krvi i koliko leševa Đilas i Marinika misle da ugrade u temelj svog dolaska do vlasti? Koliko života građana Srbije vredi novi račun na Mauricijusu?- naveo je Jovanov, pa zaključio:

Jeremić uputio stravične pretnje funkcioneru SNS!

Predsednik NS Vuk Jeremić nastavio je da upućuje pretnje i kletve članovima i funkcionerima SNS. On je Slaviši Mićanoviću poručio da će „od njega napraviti primer kako prođe ološ”.

- Jedan čovek je, frustriran zato što nije uspeo da bude slikar, zapalio čitav svet. Ne sme se dozvoliti tajkunu, koji je frustriran zato što više ne može narodnim parama da puni svoje tajne račune širom sveta, da zapali Srbiju - naveo je naš sagovornik.

Potpredsednik Skupštine Vladimir Orlić poručio je da je „žuti tajkun ubeđen da će ucena tuđim životima i glavama drugih ljudi ponovo da mu puni račune po Mauricijusu i Hongkongu“.

- Na to se svodi kompletna Đilasova „politika“. To su te „vrednosti“ tajkuna i poslušnika sa njegovog pojila. Samo, ovaj put u svom mahnitanju Đilas je otišao korak dalje, pa unapred preti zbog predloga - Evropskog parlamenta?? Da li to znači da će da se „bori na ulici“ u Briselu? Ili možda u Strazburu? Ipak će biti: da on sam pojma nema ni šta priča, ni zbog čega preti, ali je uvek spreman da naglas bulazni i da još jednom ugrožava živote u Srbiji, uništava Beograd i druge gradove u našoj zemlji - iz čistog besa, mržnje i nemoći. Čak i kad ga nešto iznervira - Evropski parlament. Vreme mu je za odmor, i to duži. Očigledno je prokuvao mašinski mozak... Nema drugog objašnjenja - naveo je Orlić.

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić za Alo! je rekao da je svima jasno da tajkun koji se obogatio na leđima naroda ne uživa nikakvu podršku građana i da samo traži način da pobegne od izbora i suočavanja sa surovom istinom.

- Nisu u pitanju nikakvi izborni uslovi, koji su nemerljivo bolji u odnosu na vreme kad je on bio na vlasti, već traženje izgovora da se još jednom pobegne od volje naroda - zaključio je Glišić.

Krivične prijave protiv Petrovića i Zelenovića

Narodni poslanik Boban Birmančević podneo je juče krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu protiv Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića zbog davanja i primanja mita u vezi sa glasanjem, kao i zbog zloupotrebe službenog položaja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (10)

Loading
Rada

17.07.2021 07:27

Naravno, poslaces zahteve evropi jer te slabo placa, zasto bi ti pitao svoj narod hoce li te ? Pa da ti kazem , na silu baba u raj ne ide. Neces na silu ni ti na vlast, necemo te. Idi na izbore ako imas m..a. bice to ravna crta. Nema te ni ispod cenzusa. I smakni nam se vec jedared sa gtbace.

Pera Detlic

17.07.2021 09:12

Uhapsiti ga pod hitno,bio je vlast sto nije tad narodu ponudio boljitak i blagostanje mislio je samo kako ce sebe da obazbedi i pokrade novac od gradjana.

Душка

17.07.2021 10:26

Сви који желе немире да се похапсе.Иста та Европа која их плаћа ,то не дозвољава у својим земљама,нека гледају своја посла!

sara

17.07.2021 10:34

Jedino možeš da izađeš i dobiješ batine, za sve lopovluke naroda i države!!!!. Kako imaš obraza da zoveš nekoga da izađe na proteste, kada te niko ne voli ni poštuje!!!.

Lola

17.07.2021 10:38

Đilas jedino i zna za nasilje i da preti silom, ali sve mu je uzalud.

Stevan

17.07.2021 14:19

Dragan nema ni 8% podrške glasačkog tela! O čemu on priča!?

Sara

17.07.2021 23:22

Nista pametnije ne mozemo ni da ocekujemo od Djilasa.

Sara

17.07.2021 23:24

Jasno nam je sa kim imamo posla, bolesnik.

Ivana

18.07.2021 01:09

Ne može ni to kada nema podršku naroda.

Marjan

18.07.2021 01:37

Sta drugo ocekivati od Djilasa obzirom da nema podrsku gradjana i da mu je politika nasilja najjace oruzje