"IMAMO PODATKE, SAMO IH ČEKAM" Vučić upozorio javnost: Naoružavaju se, jutros smo imali sastanak u Generalštabu...
Alo/ Ilustracija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ima podatke iz Dečana, da su dve osobe u vozilu novosadskih tablica bili u toj opštini, ali da nisu bili ni 500 metara blizu izvorišta vode i da čeka i sluša šta će sve da kažu.

On je to rekao komentarišući najnovije izjave predstavnika Prištine da su pre masovnog trovanja u Dečanima primećena "dva sumnjiva Srbina".

"Dešavaju se mnoge stvari. Čekamo i slušamo šta će sve da kažu", rekao je Vučić i podsetio da se u regionu za sve sukobe i loša dešavanja krivi Srbija.

"Kada sve to cucujete ne možete da uvežete kako je nekome sve to palo na pamet. Pa onda vidite da pišu da Kurti ne žuri sa dialogom jer čeka promenu vlasti u Beogradu. Kada pogledate sve to jasno vam je šta se dšava i koliko je teška i nezavidna poilitička pozicija Srbije", rekao je Vučić.

Naoružavanje u regionu

Vučić kaže da je primetno da se svi u regionu naoružavaju, i pomenuo da Albanija kupuje "barjaktare", a da Turska i SAD dostavljaju značajna vozila i opremu Kosovu.


"To nam nije pretnja ali ukazuje da je potrebno da imamo visoku dozu obazrivosti i precizno delujemo u budućnosti", rekao je Vucić.

Sastanak u Generalštabu

Predsednik je dodao da je jutros u Generalštabu analizirana situacija u zemlji i regionu i istakao da nije u potpunosti zadovoljan iako je snaga Vojske neuporedivo bolja nego pre 10 godina.

"Uvek ću da se borim za više i zahtevam spremnost, ali imamo dovoljnu silu da uzvratimo na bilo kakvog agresora. Nije laka pozicija", rekao je Vučić.

Govoreći o izgradnji zdravstvenih centara u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici, Vučić je kazao da je za Gračanicu projekat završen pre nedelju dana, a da se čeka završetak projekta za Kosovsku Mitrovicu.

Kako je istakao njihova izgradnja biće značajna ne samo za ta dva mesta već i za sve Srbe koji žive na severu Kosova.

Komentari (9)

Loading
Kele

15.07.2021 17:37

Srbija mora zastititi interese srpskog naroda na KiM

Lola

15.07.2021 19:13

Priština nastavlja da preti i ucenjuju i neko treba da reaguje na to.

Aca

15.07.2021 20:00

Imam ja podatak Pomogni na malog Boška da se dete izleci ZA NAŠU DECU

РР

16.07.2021 07:38

Чекаш да дођу до Беогрда, у Ниш, Врање.... су већ стигли

Perica

16.07.2021 08:08

Ma dokle više? Treba ih vratiti u srednji vek jednom za svagda!

Andrej

16.07.2021 08:43

Moramo biti oprezni. Danas smo mnogo jači nego što smo to bili početkom 21. veka. Niko nam neće uzeti ono što je naše.

Luka

16.07.2021 08:45

Vreme je da svim zemljama, kako u regionu tako i šire, pokažemo zube. Nikada se više nećemo klanjati i bojati. Nikada.