MARIĆ PROGOVORIO O MORBIDNIM IZJAVAMA PEVAČA IZ SARAJEVA: Merlin se gura da ga sahrane u Srebrenici!
Foto: ATA Images

Otuda ne čudi njegova izjava koju je novinar Milomir Marić obelodanio u jutarnjem programu na Televiziji „Hepi“, da želi jednog dana kada za to dođe vreme da bude sahranjen u Srebrenici.

Za ovog poznatog srbomrsca, kako je sam izjavljivao, Srbija je leglo fašizma, ustaše su heroji, a zlodela nad Srbima herojski su čin, ali samo dok mu pred očima ne zaigraju pare. Tada zaboravlja svu mržnju i trčećim korakom u „fašističkom“ Beogradu prodaje karte za koncert i peva o miru i ljubavi.

Kada je 2011. godine pred beogradskom publikom zapevao tri večeri zaredom, a zatim 2015. pet večeri uzastopce, pravdao se nevešto pred publikom da prošlost treba da ostane gde jeste i da njega zanima samo mir i ljubav.

Dok se ne vrati u Bosnu punih džepova, pa onda opet po starom nastavi sa srbomrzačkom retorikom.

Printskrin

 

Kako je novinar Milomir Marić rekao za Alo!, svi dobro znamo šta je Dino Merlin govorio za vreme rata.

- Mislim da se njegova želja da bude sahranjen u Srebrenici potpuno uklapa u ono što on promoviše. To bi bila kruna njegovih izjava mržnje prema Srbima. On ne mrzi Srbe jedino kad plaćaju ulaznice za njegove koncerte. Ja mu želim da bude što duže živ. Postoji jedna crnohumorna šala koju sam čuo u Sarajevu: Rođen sam u Sarajevu, ubili su me u Srebrenici, živim u Nemačkoj. Ili u ovom slučaju: Pevam u Beogradu - kazao je Marić.

Neke od najpoznatijih antisrpskih izjava

- Moje su omiljene pesme „Boj na Čavoglave“ i „Kad jurišnik bije“ - kazao je Merlin za medije ratnih godina, a reč je o poznatim ustaškim hitovima iz tog vremena.

- Kad su počela granatiranja Sarajeva i kad me je Nele Karajlić zvao na veliki miting mira u Beogradu, rekao sam da ću doći tamo kad budu padale granate - svojevremeno je izjavljivao Merlin.

- Beograd je leglo fašizma - kazao je Merlin, a na pitanje da li je moguć suživot sa Srbima, pevač je bio veoma oštar.

- Ma, kakav suživot sa Srbima! Bog ne voli one koji seju nered i on će ih ukloniti pomoću naših pušaka - bio je jasan u svojim stavovima.

- Srbi bi trebalo da uzmu lekove za svoje bolesti jer je evidentno da su bolesni. Većina je bolesna i to je jedan od razloga zbog kojih bi trebalo da idem u Beograd jer bolesnici se obilaze - kazao je on 2001. godine.

Takođe, Dino Merlin je u toku rata u Bosni bio angažovan na ratištu, a u to vreme nastala su dva njegova velika hita: „Mene metak neće“ i „Da te nije, Alija“.

Jedna od provokacija bosanskog pevača koja je najviše razljutila narod u Srbiji, zbog čega su mnogo puta pisane peticije protiv njegovih koncerata, jeste ona kada je izdao album na kojem je pisalo „Zabranjeno za Srbe i pse“, a isti takav naziv stavio je i na ulaz u svoj kafić.

Analitičar Dragomir Anđelković ističe da Merlinove najnovije izjave najbolje govore o tome da je i on sam svestan da je priča o genocidu lažna.

- Tamo gde su stvarno sahranjene žrtve genocida ne može niko drugi sa strane ni da pomisli da bude sahranjen. A tamo se sa svih strana donose leševi i sahranjuju ljudi koji nemaju nikakve veze sa ratom. Ni Bošnjaci ne veruju da je to bio genocid. To što Merlin uprkos svojim izjava nastupa u Beogradu, treba da se promeni. Neko ko vodi antisrpsku politiku ne treba da bude dobrodošao. Za njega i slične njemu Beograd treba da bude zatvoren - zaključio je Anđelković.

Grujičić: Sigurno će on imati svoje mesto

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić kaže da Merlinova želja da bude sahranjen u Srebrenici pokazuje da je to postalo groblje za sve i da to nije memorijalni centar kako ga oni žele predstaviti.

-  Sigurno će on imati svoje mesto u ovih 8.372 ubijenih, koliko ih navodno ima. Mnogi koji su umrli prirodnom smrću sahranjivali su svoje bližnje u memorijalni centar i tako je pokazano da je taj memorijalni centar jedna od najvećih podvala za svetsku javnost, a pre svega uperena protiv Srba - zaključio je Grujičić.

Komentari (13)

Loading
Ностромо

15.07.2021 07:59

Тачно је да у Београду има болесника, то су они који долазе на његове концерте.

Ljilja

15.07.2021 08:47

A vi se i dalje gurajte na njegvim koncertima i njega i Hadzihafisbegovica proglasavajte za icnosti godine u Srbiji. Kratka nam pamet!!!

Bratunac

15.07.2021 09:00

Nije samo Dino. Ne mrzim, ali oni su svi, ama baš svi isti. Ako nam se i obrate, to je iz koristi i duboko nas mrze.

Dance

15.07.2021 09:01

Da ga nece mozda sahraniti ovde kod nas uAleju.On je bio zajedno sa Genserom na tenku,dizao dva prsta.Klevetao je moju zemlju i moj narod.Ne bi otisla na njegom koncert kad bi sedela u prvom redu.Samo da ne dolazi kod nas.

Jana

15.07.2021 09:32

Marić što lupa i širi i dan danas mržnju zarad popularnosti.Njegov "sin"nije mu Maric otac,otac mu je musliman iz Sarajeva,sigurno ga boli sta on svaki dan lupeta sa onim kretenima pored njega.Maricu ,rat je prestao 1995 god,ostavi mrznju,siri ljubav

Ja

15.07.2021 09:34

Zabraniti i njemu isto kao sto je i Jadranki Barjaktarevic zabranjeno.

Milutin

15.07.2021 09:38

Propustio si šansu.sad je kasno za tu želju

Zoka

15.07.2021 09:40

Dođi u Beograd da zaradis za hleb...presesce ti svaki zalogaj...bednice

Strahlnja

15.07.2021 09:59

Smrad i on i oni sto ga slusaju u Srbiji. A ovi Srbi sto idu na njegove koncerte u Beogradu totalno izgubljeni slucajevi. On vas mrzi iz dna duse a vi kreteni placate ulaznice.

Strahlnja

15.07.2021 10:00

Smrad i on i oni sto ga slusaju u Srbiji. A ovi Srbi sto idu na njegove koncerte u Beogradu totalno izgubljeni slucajevi. On vas mrzi iz dna duse a vi kreteni placate ulaznice.

MUJO

15.07.2021 10:09

Odmah mu treba ispuniti želju i sahraniti ga tamo.

Milorad

15.07.2021 12:20

A sta reci o ljudima sto su veru za veceru menjali

Nale

19.07.2021 09:27

Komentar je u vezi Dina Merlina,neka šiša ovce kad ih ima,ko njega sluša i šta tu ima da se vidi,kod toliko pjevača i boljih i kvalitetnijih,od ovog starog jarca što je nacionalista.