BIVŠI OPERATIVAC TVRDI: Na Kosovu je izvršen teroristički napad, OVK hoće da ubije dečanske monahe
MANASTIR VISOKI DECANI FOTO: Tanjug Zoran Zestic

Bivši operativac DB Božidar Spasić kaže da se najverovatnije radi o namernom trovanju vodovodne mreže i izvora u ovoj opštini, a da su meta monasi i drugi građani koji ne podržavaju terorističku ideologiju tzv. Oslobodilačke vojske Kosova.

On objašnjava da Srba, sem monaha, nema u opštini Dečani i da su teroristi upravo zato izabrali ovo mesto za izvršenje terorističkog napada.

- Meta ovog napada su Srbi, kako monasi manastira Dečani, tako i srpski narod sa celog Kosmeta. Neće biti iznenađenje ako se za koji dan pojavi tvrdnja nekih Albanaca da su upravo Srbi zatrovali vodovod. To bi ekstremistima moglo da posluži za novu seriju napada na naš narod. Sve se to uklapa u ovu strašnu kampanju zastrašivanja srpskog naroda koju Albanci sprovode - kazao je Spasić.

On je naveo da ne treba verovati prištinskim institucijama koje tvrde da je voda ispravna za piće i da s velikom rezervom treba uzeti rezultate istražnih organa koji danima obavljaju istragu masovnog trovanja naroda.

Nemojte da pijete vodu!

Ambasada SAD izdala je, nakon proglašenja vanrednog stanja u opštini Dečani zbog masovnog trovanja, uputstva za svoje državljane u kojem se navodi da treba da izbegavaju korišćenje vode na teritoriji ove lokalne samouprave.

- Izbegavajte snabdevanje vodom iz vodovoda u opštini Dečani, koristite flaširanu vodu po potrebi. Pratite informacije na lokalnim medijima. Obavestite prijatelje i porodicu o svojoj bezbednosti. Imajte ažurirane i lako dostupne putne isprave - navodi se u saopštenju Ambasade SAD.

 

Da se dešava nešto sumnjivo, potvrđuju i različite izjave prištinskih zvaničnika s jedne i gradonačelnika Dečana Baškima Ramosaja, s druge strane. Naime, u Institutu za javno zdravlje u Prištini tvrde da su analize pokazale da je voda ispravna za piće, dok Ramosaj apeluje na svoje sugrađane da je ne piju jer je zatrovana.

- Utvrđeno je da su analize uzoraka vode negativne, odnosno da je ona potpuno ispravna - kazala je Adnora Nurboja iz ovog instituta.

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj kaže da je u toj opštini dozvoljeno korišćenje vode samo u tehničke svrhe i uz pridržavanje uputstava.

- Molimo sve građane opštine Dečani da poštuju naredbe. Voda je samo za tehničku upotrebu. Takođe, pre korišćenja vodu treba prokuvati. Te mere su na snazi do daljnjeg - kazao je on.

U opštinu Dečani uvedena je vanredna situacija, policija i tužilaštvo ispituju masovno trovanje ljudi. Kako Alo! saznaje, broj zatrovanih raste iz sata u sat. Bivši operativac DB Božidar Spasić kaže da istragu treba da preuzme KFOR.

- Ovde je reč o terorističkom napadu i istragu bi trebalo da preuzme KFOR, a analizu vode treba prepustiti međunarodnim stručnjacima. Prištini se ne može verovati - kazao je Spasić.

BIVŠI OPERATIVAC TVRDI: Na Kosovu je izvršen teroristički napad, OVK hoće da ubije dečanske monahe

Foto: Tanjug

 

Kurti se baškari u Grčkoj

Dok se građani s jakim simptomima trovanja u sve većem broju javljaju lekarima, Aljbin Kurti se s porodicom baškari u Grčkoj, odakle planira da otputuje u Norvešku gde ima porodičnu kuću.

On u Grčkoj boravi u superluksuznom odmaralištu Grand Risort Lagonisi, koje se nalazi na atinskoj rivijeri. Da je Kurti upravo na tom mestu, otkrio je bivši premijer Grčke Jorgos Papandreu na svom zvaničnom nalogu na Fejsbuku.

Inače, ovo turističko odmaralište sa četiri zvezdice nalazi se 22 kilometra od međunarodnog aerodroma grčke prestonice, a na sajtu stoji da je cena za jedno noćenje po osobi 543 dolara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading