ČLANOVI VLADE SRBIJE ZA ALO! Ministri poslušali Vučića, idu na obeležavanje "Oluje"
FOTO: Tanjug Zoran Zestic

- Kome more bude preče od obeležavanja stradanja srpskog naroda, nema potrebe ni da se vraća sa odmora - jasan je bio šef države, a ministri sa kojima smo se mi juče čuli poručuju da na odmore ne idu, te da će poslušati predsednika Aleksandra Vučića. 

 

Ratko Dmitrović: Podržavam ovakav stav predsednika

ČLANOVI VLADE SRBIJE ZA ALO! Ministri poslušali Vučića, idu na obeležavanje

FOTO: Tanjug Zoran Zestic

 

- Apsolutno podržavam ovakav stav predsednika. Svakako da ću biti tamo, a nadam se da će se 5. avgusta u podne oglasiti sirene i crkvena zvona, i da će Srbija stati na 60 sekundi u znak poštovanja i sećanja na pripadnike našeg naroda koji su zbrisani mržnjom naših neprijatelja.

Irena Vujović: Za mene tog dana nema važnije obaveze

ČLANOVI VLADE SRBIJE ZA ALO! Ministri poslušali Vučića, idu na obeležavanje

Foto: ALO/Nenad Vujanović

 

- Moja je dužnost i želja kao ministra u Vladi Srbije, ali i moralna obaveza da prisustvujem obeležavanju godišnjice velikog stradanja srpskog naroda u „Oluji“.  Za mene tog dana nema važnije obaveze, nego da svi zajedno, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, obeležimo Dan žalosti, i pokažemo da nismo zaboravili žrtve „Oluje“, najveće akcije etničkog čišćenja posle Drugog svetskog rata.

Marija Obradović: Uvek sam prisustvovala

ČLANOVI VLADE SRBIJE ZA ALO! Ministri poslušali Vučića, idu na obeležavanje

Marija Obradović - Tanjug / Rade Prelić

 

Uvek sam bila i biću prisutna na obeležavanju stradanja tokom „Oluje“. I kao naprednjakinja, nekad kao poslanica a sada ministarka. Prisustvo nema veze s funkcijom, nego s poštovanjem žrtava. Svakako ne idem na odmor, jer je uslovno kratak mandat ove Vlade, pa nije nužno baš u ovih 18 meseci otići na letovanje.

Zorana Mihajlović: Mnogo je rana ostalo

ČLANOVI VLADE SRBIJE ZA ALO! Ministri poslušali Vučića, idu na obeležavanje

Tanjug/Zoran Petrović

 

- Otkad obeležavamo „Oluju“, svake godine sam prisustvovala ne samo zato što sam ministarka, već zato što mislim da je jako važno što smo pokrenuli obeležavanje, a to je uradio Aleksandar Vučić i SNS. Da se nikada ne zaboravi ovo strašno stradanje našeg naroda. Svako od nas je to preživljavao na svoj način, mnogima su prijatelji i familija bili u tim kolonama. Neki nisu stigli do Srbije, neke smo zaboravili i neljudski ih tretirali kada su došli u svoju Srbiju. Mnogo je rana ostalo, zato smo dužni i odgovorni da budemo tu. I da kao država uradimo sve što možemo da tim ljudima i njihovim porodicama obezbedimo uslove za dostojanstven život. Naravno da ću biti i ove i svake godine.

Tomislav Momirović: To je državotvorna poruka

ČLANOVI VLADE SRBIJE ZA ALO! Ministri poslušali Vučića, idu na obeležavanje

TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

 

- To je prava državotvorna poruka i ja ću, verujem kao i svi ministri, prisustvovati obeležavanju najstrašnijeg zločina nad srpskim narodom od Drugog svetskog rata. Ovog leta, kao i svih ovih meseci, otkad sam položio zakletvu kao ministar pred narodnim poslanicima, za mene nema odmora, slobodnih vikenda i klasičnog radnog vremena od osam sati.

Tatjana Matić: Negovati kulturu sećanja na naše žrtve

ČLANOVI VLADE SRBIJE ZA ALO! Ministri poslušali Vučića, idu na obeležavanje

Beta

 

- Pripadam generaciji na koju su događaji iz devedesetih ostavili veliki trag, a među tim događajima izdvaja se „Oluja“. Nikada neću zaboraviti kolone vozila koje su prolazile kroz Beograd, i naravno da ću biti na obeležavanju stradanja našeg naroda, jer smatram da moramo negovati kulturu sećanja na naše žrtve kako bismo imali razumevanja i poštovanja i prema drugim žrtvama.

Proterano 200.000 Srba

Država Srbija, zajedno sa Republikom Srpskom, svake godine 4. avgusta obeležava Dan sećanja na Srbe stradale i prognane u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji „Oluja“ 1995. godine.

Ovaj dan spada u najtužnije trenutke u novijoj srpskoj istoriji, jer je tokom „Oluje“ iz Hrvatske proterano više od 200.000, a ubijeno i nestalo više od 2.000 Srba.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading