Miloš Vučević: "Naš narod je pretrpeo nezapamćene zločine u Drugom svetskom ratu, tražimo poštovanje za sve žrtve"
YT/ Центар за друштвену стабилност

 

Srbija će uvek pokazivati pijetet prema srebreničkim žrtvama, i niko nikada neće dovesti u pitanje težinu zločina u Srebrenici, naveo je potpredsednik SNS Miloš Vučević.

- Mi razumemo tugu i saosećamo sa bošnjačkim narodom, jer naš narod je pretrpeo nezapamćene zločine u Drugom svetskom ratu, i tražimo poštovanje za sve žrtve. Ne smemo da zaboravimo Srebrenicu, ali isto tako ne smemo da zaboravimo ni Jasenovac, ni „Oluju“, ni „Bljesak“. Ali ne smemo da dozvolimo da neko pokušava da prigrabi političke poene na kostima nevinih žrtava. Ne smemo, i nikada nećemo dozvoliti da se stavi kolektivni žig na Srbiju i srpski narod, da se Srebrenica podvede kao kolektivni zločin srpskog naroda. Jer to je laž! Pojedinci koji su počinili nešto protiv zakona i međunarodnog prava treba da odgovaraju za to, ali ne i da se baci ljaga na ceo srpski narod.

 

 

A oni koji se za to zalažu, oni koji glasno govore protiv sopstvenog naroda, koji se izvinjavaju kao Boris Tadić svojevremeno, koji mole za oprost i dodvoravaju se stranim ambasadama, oni su sramota i saučesnici u izrugivanju žrtvama, i pokušajima da se zaborave strašni zločini koje je preživeo srpski narod. Građani Srbije su izabrali svoje dostojanstvo! Rekli su da neće političare koji kleče i mole. Građani Srbije su izabrali put napretka i ekonomije. Naš predsednik Aleksandar Vučić danas vodi Srbiju udignute glave, Srbiju koja se ne saginje već stoji uspravno i svakome može da pogleda u oči. Naša ruka prijateljstva i saradnje je pružena svima. Nismo više nikome ni džak za udaranje, ni moneta za potkusurivanje. Srbija se više ne boji, i ne moli. Srbija se sada snažno bori! Za našu budućnost.

Živela Srbija!", napisao je Vučević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
Miki 66

11.07.2021 10:23

Tuga i saosecanje su u nama za svim nevino stradalim zrtvama i sa postovanjem cemo odrzavati secanje na stradale ali dozvoliti necemo da se zlocini pripisuju nama i prave od srpskog naroda zlocince !

Rade

11.07.2021 10:34

Srbija traži poštovanje prema Srpskim žrtvama koji su stradali i poštuje sve žrtve koje su stradale i koje pripadaju bilo kom narodu

Kiki

11.07.2021 11:50

Srpski narod je bio žrtva mnogih ratova i zaslužuju večni pomen.

Славна

11.07.2021 12:28

Па наравно. Не могу само Срби бити криви.

lela

11.07.2021 15:15

Samo neka se izvinjavaju i hrle na takva mesta.narod im to nece oprostiti.Muka mi je od takvih likova.

lela

11.07.2021 15:19

Prodanih duša je uvek bilo.Na srecu narod ih je prepoznao.

darko

11.07.2021 16:20

Sećanje na nevine žrtve će uvek živeti, bez obzira na njihovu nacionalnost.

Dragan

12.07.2021 02:25

A ovima iz Srbije što su ptišli preporučujem da tamo i ostanu. Niko neće žaliti što ih nema u Srbiji.