MOLI SE PREDSEDNIK VUČIĆ DA HITNO REAGUJE Recite sve! Oni krše zakon i rade na štetu građana
Masanori Jošida

 

"Udruženje sudija i tužilaca Srbije smatra neprimerenim javni poziv Društva sudija Srbije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da prijavi tužilaštvu saznanja o sudijama koji kršeći zakon rade na štetu građana.

Uvažene kolege iz DSS bi trebalo da znaju za sudsku praksu i odluke Vrhovnog kasacionog suda u kojima su utvrdjene povrede zakona u korist okrivljenih od strane sudova, koje su dostupne na sajtu Vrhovnog kasacionog suda i koje mogu javno da se komentarisu. Istovremeno nam nisu jasni motivi

 

Društva sudija Srbije da pozivaju tužilaštvo da preuzme odgovarajuće korake i procesuira te "pojedince"-sudije koji navodno krše zakon. Tuzilastvo svakodnevno postupa po krivicnim prijavama podnetim protiv sudija ali napominjemo i da Republicki javni tuzilac redovno podize zahteve za zastitu zakonitosti.

UST zabrinjava cinjenjica da DSS ostaje nemo na izjave drugih politickih cinilaca koje sudije i tuzioce nazivaju produzenom rukom izvrsne vlasti, podanicima i zlikovcima, pozivajuci na lustraciju pravosudja, zbog cega deluje da stav DSS nije principijelan, vec po svemu sudeci ulazi u domen politickih preferencija, kojih bi strukovno udruzenje moralo da se kloni.

UST podseća DSS da Visoki savet sudstva ima mehanizme za reakciju na izjave u javnosti kojima se utiče na nezavisnost sudstva, kao i da DSS ima svoje članove u ovom savetu, pa nije jasno zašto ne iniciraju pred savetom ovakve diskusije nego idu u javnost sa saopštenjem za medije!?", saopštilo je Udruženje sudija i tužilaca Srbije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Мијо

08.07.2021 10:56

Свако ко ради на штету нас грађана треба да буде процесуиран и кажњен. Очекујем да истрага утврди ко од судија крши закон свако ко то ради мора да буде најстрожије кажњен.

sasa

08.07.2021 12:41

Pojedinima je Vucic dezurni krivac za sve i svasta i samo se pitam doklle vise sa tom praksom,ima li tome kraja??