SA N1 ODLAZE SVI KOJI NEŠTO VREDE: Šolak na ivici nervnog sloma!
Printscreen

Naime, televizijski kanali „Junajted medije“ su širom regiona bivše Jugoslavije u prethodnih godinu dana ostali bez stotina hiljada gledalaca, posluju u debelom minusu i sa ogromnim dugovima, ali ono što Šolaka i njegove službenike najviše boli i iritira jesu odlasci najvećih novinarskih zvezda.

Nije prošlo ni dva meseca nakon prvog potresa kada su Jugoslav Ćosić i Jelena Zorić dali otkaz na TV N1, isto je uradila i Minja Miletić. No, to je samo vrh ledenog brega jer su prethodno Šolaka otkačili Milan Šarić, Vanja Kovačev i Milena Lazarević, koji su prešli u redove nove televizije „Juronjuz“, gde je sada otišla i Miletićeva.

- U centrali medijske hobotnice u Luksemburgu posebno veliki bes izaziva to što je četvoro njihovih zaposlenih, pri čemu je Miletićeva bila veoma važna za imidž i gledanost N1, odlučilo da postane deo ekipe „Juronjuz Srbija“, čiji je osnivač „Telekom Srbija“, najveći konkurent SBB-u i celoj „Junajted grupi“ u našoj zemlji protiv kojih Šolakovi mediji već duže vreme vode propagandni rat - objašnjavaju naši izvori, i dodaju da će Miletićeva na novom radnom mestu imati veoma odgovorne funkcije.

SA N1 ODLAZE SVI KOJI NEŠTO VREDE: Šolak na ivici nervnog sloma!

Foto: Privatna arhiva

 

- Biće izvršni direktor programa i član Programskog saveta, plus će dobiti svoju autorsku emisiju u udarnom terminu. Ma tamo će biti tretirana kao zvezda. Minja Miletić je mesecima bila na žestokom udaru opozicije, pre svega na društvenim mrežama, jer je bila jedina na TV N1 koja je intervjuisala takozvane opozicione lidere bez dlake na jeziku, objektivno i profesionalno, zbog čega je njihovi internet botovi stalno prozivaju i vređaju, a njena matična kuća je nijednom nije uzela u zaštitu - navode naši sagovornici, i dodaju da je Miletićeva mesecima bila jako nezadovoljna i nesrećna na TV N1.

- Ona je pokušavala da svoj posao radi maksimalno profesionalno, a za to nije imala podršku ni u redakciji ni od gazde Šolaka, koji od novinara očekuje da pre svega rade protiv vlasti i da nikako ne ljute njegove pajtose na čelu nekih opozicionih stranaka - ističu naši sagovornici, i dodaju da tajkun kao zmija noge krije i razloge odlaska ostalih novinarskih zvezda.

- Iako se N1, „Nova“, list „Danas“ i ostali u „Junajted mediji“ silno diče navodnom borbom za transparentnost i time da polažu račune, javnosti još uvek nije poznato zbog čega su otišli Jugoslav Ćosić i Jelena Zorić. Javna je tajna da su međuljudski odnosi na N1 nikada lošiji, da je redakcija bez energije i motivacije, da su zaposleni uplašeni za svoju egzistenciju, a glavnu reč vode pojedinci poput Žakline Tatalović, koji kod ostalih kolega nemaju autoritet i poštovanje - zaključuju naši izvori.  

Poslovni problemi bahatog tajkuna

„Junajted grupa“, konglomerat Dragana Šolaka u okviru kojeg posluju „Junajted medija“ i njeni TV kanali, kao i SBB, u ogromnoj je poslovnoj krizi s dugovanjima od astronomskih 3,3 milijarde evra! Takođe, „Junajted grupa“ je zabeležila gubitak u poslovanju od 73 miliona evra, dok „Junajted mediji“ poslovni rezultati padaju drugu godinu zaredom, pa su joj 2020. prihodi smanjeni pet odsto, a s profitom je u minusu čak sedam odsto. Šolaka je potpuno izbacilo iz ravnoteže to što su provajderi u regionu iz ponude izbacili njegove kanale poput „Sport kluba“, a u zamenu za to uzeli kanale „Arena sport“ u vlasništvu „Telekoma Srbija“.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Običan građanin

08.07.2021 07:41

I jesu katastrofa gledam juče ujutro oko pola deset, sede njih trojica razglabaju nešto samo njima razumljivo i samo je njima smešno to što pričaju pa ko je lud to da gleda, možeš da budeš protiv i države i aktuelne vlast ali toliko preterivati u svemu takvo stanje i ponašanje nije održivo. Tu sve emisije imaju samo jedan cilj pljuvačina po svemu niko ne valja od beba u kolevci do penzionera a samo šačica nih je pametna, školovana i u sve upućena oni su ok a mi ostali smo budale. Imam Total kablovsku i N1 mora da bude na prvom kanalu kod svih ostalih operatera tu se emituje RTS1 toliko o tome.

SR71

08.07.2021 07:48

Minja NIKADA nije bila zvezda N1!To vam je bila i ostala 'pinkova zvezda'!

hahahahahah

08.07.2021 08:18

Para vrti gde burgija nece.....