PREDSEDNIK SRBIJE U NOVOJ PAZOVI Vučić: Tri godine smo čekali ovaj dan! Ovde će plata biti tri puta veća od prosečne plate u Srbiji
Tanjug/Zoran Žestić

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje ceremoniji povodom početka radova na izgradnji postrojenja za popravke kompanije MTU Maintenance Serbia d.o.o (deo kompanije MTU Aero Engines AG) u Novoj Pazovi.

Obraćanje predsednika

Predsednik je istakao da je Srbija privukla važne inestitore zbog svoje posvećenosti.

"Ovo su divne vesti za sve građane Srbije, malo koja zemlja će moći da se meri sa nama. Po našoj konačnoj prognozi za drugi kvartal, očekujemo rast od 15 procenta, a očekivali smo 10,6", rekao je Vučić.

"Ovde će plata biti tri puta veća od prosečne plate u Srbiji, zapošljavaćemo inženjere i ljude sa srednjom tehničkom školom, zahvalan sam Gabrijeli iz ministarstva prosvete i hvala vama Tomase, prenesite moje pozdrave svima", rekao je Vučić.

"Vaša ekselencijo, poštovani ministri i pomoćnici, drugi prijatelji, danas dobrodošlicu u Srbiji, ovako javno želimo kompaniji koja prednjači u avio industriji, koliko god puta bi se zahvalio, ne bi bilo dovoljno, kada gledam ljude koji su se okupili, samo da smo poslušali pažljivo, raumeli bismo ono što su pričali naši nemački prijatelji, tri godine sanjamo ovaj san. Ljudi neretko misle da to pada sa neba, a to se dešava kada investitori naprno rade, ova investicija će mnogo značiti čitavom Sremu", rekao je predsednik Vučić.

Obraćanje Igora Mirovića

Predsednik pokrajinske Vlade Vojvodine Igor Mirović istakao je da je dolazak MTU bitan zbog radnih mesta, ali i naučno-tehnološkog razvoja.

"Ovo je važan signal za nove kompanije, nadam se da će dolaziti u većem broju. Ovo je važan dan za čitavu našu zemlju. Želim da čestitam predsedniku i njegovom timu, lokalnoj samoupravi, ministarstvu, uveren sam da će se pokazati kao veoma dobra odluka", rekao je on.

PREDSEDNIK SRBIJE U NOVOJ PAZOVI Vučić: Tri godine smo čekali ovaj dan! Ovde će plata biti tri puta veća od prosečne plate u Srbiji

Tanjug/Zoran Žestić

 

 

Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova obratio se prisutnima i izrazio zahvalnost.

"Hvala svima koji su učinili velike korake koji su učinili da bi se ovo danas desilo", Đorđe Radinović.

 

 

 

Vučić je prethodno održao sastanak sa predstavnicima MTU

Investicija je vredna ukupno oko 100 miliona evra i u prvoj fazi biće zaposleno do 500 ljudi, a ukupno će biti otvoreno od 1.800 do 2.000 radnih mesta.

Kako je ranije najavljeno, postrojenje MTU u Srbiji moći će da obavi oko 400.000 sati remonta godišnje.

Početku radova prisustvuju pokrajinski premijer Igor Mirović, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ambasador Nemačke Tomas Šib i predstavnici MTU.

 

MTU Maintenance Serbia d.o.o

MTU sada širi svoju svetsku mrežu lokacija otvaranjem nove fabrike za popravku delova motora u Novoj Pazovi, u Srbiji. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prepoznao je ovu posvećenost kao ključan i odlučni korak za razvoj vazduhoplovne industrije u Srbiji, navedeno je u saopštenju nemačke kompanije.

Navodi se da će izgradnja nove fabrike početi u novoformiranoj industrijskoj zoni koja je na samo 25 kilometara od međunarodnog aerodroma "Nikola Tesla".

- Industrijski park ima potencijal za rast, na primer, za privlačenje naših dobavljača i partnera - ocenio je projektni menadžer i izvršni direktor MTU Maintenance Serbia Rajner Beker.

Navodi se da je tim od oko 30 stručnjaka kompanije MTU iz različitih oblasti trenutno aktivno angažovan na ovoj lokaciji.

Kompanija sa sedištem u Minhenu prošle godine je zapošljavala oko 10.000 radnika i prijavila je konsolidovanu prodaju u iznosu od skoro četiri milijarde evra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (12)

Loading
sasa

05.07.2021 11:17

Veliki i vazan dan kako za N.Pazovu tako i za celu Srbiju

Ana

05.07.2021 11:18

Nova fabrika nova radna mesta, svaka cast za Novu Pazovu.

Milica

05.07.2021 11:30

Srbija ide krupnim koracima napred u bolju buducnost.

Jaki

05.07.2021 11:31

U Srbiji vise nece biti nezaposlenog coveka, svako ko zeli da radi imace tu mogucnost.

Duda

05.07.2021 12:21

Bravo,samo neka se otvara,buce mbogo radnih mesta

Elena

05.07.2021 12:38

Srbija je postala siguran partner stranim investitorima zahvaljujuci odgovornoj politici i stabilnoj ekonomiji, zato sve vise stranih kompanija zeli da posluje kod nas.

Lola

05.07.2021 14:15

Važan dan za celu Srbiju, svaka investicija je od velikog značaja

Hanka

05.07.2021 14:28

Ozbiljna investicija sa ozbiljnim privrednim subjektom u Srbiji sto nam ukazuje na privrednu stabilnost a to je najvaznije za nas.

Tica

05.07.2021 14:42

Danas je veliki dan i svakako jedan od bitnijih dogadjaja za Srbiju.

Ivana

05.07.2021 20:13

Na izgradnju avio postrojenja smo čekali 30 godina predsedniče, Srbija nikada nije imala nijedno postrojenje avio kompanije. Hvala predsedniku Vučiću na svemu.

Jana

05.07.2021 20:46

Veliko hvala Vučiću za sve što radi za svoj narod. Ogromnim trudom, radom i odgovornošću je od Srbije napravio uspešnu državu.