SRBOMRZAČKA MATRICA HAGA, SRBIMA TRI PUTA VEĆE KAZNE Advokat Palibrk: Svako ko u to sumnja, može da dođe kod mene u kancelariju
Printskrin

 

Advokat Dragan Palibrk komentarisao je večeras u emisiji "Hit tvit" na TV Pink presudu Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću Mehanizma za krivične sudove u Hagu

- Trudiću se da objasnim sve. Ovo je bolna tema, ali trudiću se da budem neostrašćen. Mali ću uvod samo napraviti, tako što ću reći da su se jezivi zločini događali širom Jugoslavije 1992. Te zločine su činili predstavnici svih naroda, apsolutno svih.

On je istakao da se gnuša zločina, ali da postoje neosporne stvari, i da se ne sudi svakome isto.

SRBOMRZAČKA MATRICA HAGA, SRBIMA TRI PUTA VEĆE KAZNE Advokat Palibrk: Svako ko u to sumnja, može da dođe kod mene u kancelariju

Foto: Printskrin

 

 

- Kao čovek uvek sam se gnušao svakog zločina. Nikada nisam branio zločin, branio sam ljude. Ako su ovo nesporne stvari, trebalo bi da pravda bude ista za sve. Da se za zločin jednako kažnjavaju svi koji su ga počinili. Međutim, blizu 30 godina rada suda u Hagu, jedna matrica je neminovna. Statistički pokazuje da sam ja u pravu. A to je da su za zločine nad drugim narodima, odgovarali isključivo Srbi. Kada su kazne izricane, po tri, četiri puta veće kazne u odnosu na pripadnike drugih naroda - objasnio je Palibrk.

- Prosto to je neminovno i svako ko u to sumnja, može da dođe kod mene u kancelariju, da sam pročita i vidi kako su se optuživali Srbi, šta je sve od dokaza bilo dovoljno za drakonske kazne. Ja se protiv nepravde protiv mog naroda bori i boriću se dok sam živ.

Palibrk je objasnio presudu Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću.

- Ono što je definitivno, ja nisam bio branilac u ovom predmetu i detalje ne znam. Žao mi je što se ovo dešava i njemu i njegovoj porodici. Prvo, vrlo je simptomatično, da je doneta oslobađajuća presuda i za jednog i za drugog. Dakle, sve je regularno. Vraćeno je na ponovno suđenje, ali ono što ja znam, to je da se ništa u ponovljenom postupku nije novo dogodilo. Da bi se donela potpuno drugačija presuda. Drugo, to se pripadniku ni jednog drugog naroda nije desilo, da bude oslobođen, pa osuđen.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Kole

04.07.2021 22:44

Pozdrav Palibrku.Mene interesuje da li moze da se izvrsi revizija presude /dozivotne/.Gen Mladicu.Ja bi hteo pomocida nam se Gen Mladic ziv i zdrav vrati.Nama i njegovoj porodici.Ne bih mogao da podnesem da mu se ne daj Boze nesto desi,to ne bi podneo.Jer sam ja Darkov prvi komsija.