BRITANSKI PROFESOR ŠOKIRAO ZAPAD Slobodan Milošević bi bio oslobođen u Hagu!
Foto: EPA

"Izmenjena je oslobađajuća prvostepena presuda koja im je izrečena nakon prvog suđenja, ali sa druge strane Stanišić i Simatović osuđeni su za ograničeni broj slučajeva u odnosu na ono što je bilo obuhvaćeno optužnicom", ukazao je Gau - preciziravši da su osuđeni za krivična dela koja su mogla biti dokazana van razumne sumnje.

Jedan od razloga što je tužilaštvo želelo da se suđenje ponovi je udruženi zločinački poduhvat – odnosno zavera da se počine zločini i da to poveže sa Miloševićem, navodi on.

- Zato što je Milošević preminuo pre okončanja procesa koji se vodio protiv njega. Sada deluje realno da bi najverovatnije bio oslobođen u tom postupku – da je sproveden do kraja. Zaključak je da presuda Stanišiću i Simatoviću povezuje Miloševića sa zločinima. Sa druge strane – nije bilo uspeha u dokazivanju da su ti ljudi odgovorni za sve zločine za koje je potvrđeno da su počinjeni - rekao je Gau.

BRITANSKI PROFESOR ŠOKIRAO ZAPAD Slobodan Milošević bi bio oslobođen u Hagu!

Foto: Printscreen VOA Skype

 

 

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je 1. jula da je osuđujuća presuda bivšim šefovima srpske tajne policije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću “slika i prilika političkog delovanja Haškog tribunala”.

Predsednik SRS Vojislav Šešelj komentarisao je za Alo.rs presudu Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću Frenkiju i rekao da je presuda skandalozna što je sasvim u skladu sa prirodom Haškog tribunala.

Advokat Toma Fila rekao je za "Novosti" da je odbrana postigla više nego što se očekivalo i da je najvažnije da je iz optužnice otpao "udruženi zločinački poduhvat" i zločini na prostoru Hrvatske, odnosno Republike Srpske Krajine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading