"LIČNO ĆU SE ANGAŽOVATI" Vučić najavio provere: Obići ću svaki dom, da vidimo u kakvim uslovima žive deca!
Tanjug

Istina je da ja verujem nadležnim državnim organima u njihovom postupanju i delovanju kada su u pitanju deca sa smetnjama u razvoju u pitanju i užasnut sam slikama iz 2012. godine, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom izveštaja Inicijativa za prava osoba sa mentalnim invaliditetom koji su objavili izveštaj „Zaboravljena deca Srbije“.

- Ako se te slike nisu popravile onda je to na sramotu i našem nadležnom ministarstvu i svim ljudima koji to nisu uradili i lično ću se postarati da svojim zahtevima... Možda i sam odem u svaku od tih ustanova da vidim u kakvom stanju ta deca žive i uradićemo sve da se to promeni, ako je to tako - rekao je Vučić dodajući da ima uveravanja nadležnih organa da stvari stoje drugačije.

On je rekao da je pitanje budućnosti dece najvažnije pitanje.

- Da vidimo kakva je nega, kakva je briga i šta je to što još možemo da učinimo - naveo je šta bi trebalo da se vidi prilikom posete koju najavljuje.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
sale

01.07.2021 12:26

pa vec se zna , oni koji nemaju primanja iz budjeta ,svi lose zive i prezivljavaju i roditelji i deca . prosto ko pasulj.....

Olja

01.07.2021 23:22

Tako i treba... Izaći na lice mesta i utvrdite sve.

Napoli

01.07.2021 23:52

Opravdano se izdvaja dosta novca za socijalnu zaštitu, to je potreba i postoji ceo sistem koji se stara o tome. Ukiliko negde postoji kršenje pravila i procedura uslovi su loši na štetu deteta reagovati hitno i ispraviti stvari, a odgovorne kazniti.

Andjela

02.07.2021 02:22

Predsednik brine za svoje gradjane.