SKANDAL Grenelu prete albanski ekstremisti, stigle mu strašne poruke
Printscreen

Njemu su na društvenim mrežama počele da stižu preteće poruke od osoba albanskog porekla. Najpre mu je jedan Albanac poslao poruku da će biti obezglavljen i eliminisan čim dođe u Albaniju, kao i da Albanci ne zaboravljaju kada nešto obećaju. Uznemirujuće poruke se tu nisu zaustavile, već su nove stigle, takođe od Albanca, koji mu je napisao da albanski narod nije njime zadovoljan, dok je poruku upotpunio sa slikama noževa i sekire.

SKANDAL Grenelu prete albanski ekstremisti, stigle mu strašne poruke

Printscreen

 

Bivši potpredsednik vlade SRJ Nikola Šainović navodi da ove jezive pretnje nisu ništa neuobičajeno i podseća da smo mi taj albanski teroristički karakter platili hiljadama žrtava.

- Nema tu nikakvih iznenađenja, samo se forma malo menjala. Amerikanci su mislili da će samo proglašavanjem kosovskih Albanaca borcima za slobodu, a ne teroristima njima uspeti da promene karakter. To je velika neistina. Taj njihov teroristički karakter smo platili hiljadama žrtava. Amerikanci su sada videli da čim zagrebete po površini njihovih ideja, dobijate smrtne pretnje. Dobijate autentičan lik terorističkih delegacija - kazao je on za Alo! i dodao da su svi oni koji su mislili da mogu da promene formu OVK u raznim oblicima bili u zabludi i ovo je dokaz toga.

Ne daju Dragici da zameni vrata!

U Đakovici je i dalje napeto. Nakon što se Dragica Gašić (59) vratila u svoj grad, svakodnevno trpi napade. Ispred njene zgrade i stana okupljali su se Albanci, kamenovali joj vrata, prozore, pretili, lepili fotografije zaklanih ljudi kako bi je naterali da napusti Đakovicu. Vlada Srbije joj je obezbedila blindirana vrata, video-nadzor i rešetke na prozorima, međutim, policija lažne države Kosovo zabranila je da se ta vrata postave.

Dragica je rekla da je pod lekovima zbog stresa izazvanog stalnim pretnjama Albanaca.

Predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun ističe da su ekstremne političke izjave koje dolaze iz Prištine, posebno od Kurtija, Vljore Čitaku, Vljose Osmani, usmerene ka negaciji bilo kakvih srpskih korena i srpskog postojanja na KiM.

- S druge strane, takve izjave političara ohrabruju ekstremiste među Albancima da se služe raznim pretnjama, zastrašivanjem, stvaranjem incidenata. Kada političari govore ekstremnim jezikom, onda pojedinci pribegavaju pretnjama kao što je ta pretnja Grenelu. Uobičajena propagandna kampanja koju Priština sprovodi da negira srpsko postojanje na Kosovu i Metohiji. Ovog puta je to Grenel jer ih zabrinjava što je u SAD sve više onih koji razumeju šta se zaista dešava na Kosmetu, koji dobro znaju istoriju srpskog naroda na KiM i šta se sve dešavalo - zaključio je on u razgovoru za Alo!.

Gazili srpsku zastavu!

U noći između 29. i 30. juna nepoznati počinioci polomili su i odneli zastavu SPC, koja se vijorila iznad glavnih ulaznih vrata u porti Manastira Gračanica. U međuvremenu, pojavila se i slika zastave na društvenim mrežama gde navodno ukradenu zastavu gazi jedna maskirana osoba držeći zastavu Albanije u rukama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading