"MUNJEVITI UDAR" SRPSKE ARMIJE Mali: Vojska Srbije pokazala svu snagu, dokaz jake ekonomije
Printscreen

Mali je, u emisiji Hit Tvit, rekao da je kao građanin bio impresioniran onim što je Vojska Srbije danas prikazala i naglasio da će se nastaviti ulaganja u vojsku.

"Radi se o potpuno drugačijoj vojsci, ako pogledate opremu i ljudstvo, to je potpuno drugačija slika naše zemlje", rekao je Mali.

On je podsetio da u vreme kada je predsednik Aleksandar Vučić bio ministar odbrane, Vojska Srbija imala dva MiG-a 21, koje su zvali "mrtvački sanduci".

"Imala je jedan MiG- 29 koji nije mogao da poleti, a danas ste imali prilike da vidite 11 MiG-ova 29, potpuno naoružanih, četvrta plus generacija. Svaki od tih MiG-ova, sa celokupnim naoružanjem, košta između 90 i 100 miliona evra. Ne bismo mogli da imamo takvu vrstu da nam nije jaka ekonomija", naveo je Mali.

On je naglasio da je Srbija vojno neutralna zemlja i da želi da održava zajedničke vežbe u savezima i da ima dobru ekonomsku saradnju sa svima, kako i da ostane faktor mira i stabilnosti u regionu.

Podsetio je i na plate u Vojsci, te naveo da je martovska plata u odnosu na novembarsku bila 17,6 odsto veća, uprkos pandemiji korona virusa.

"Mnogo ulažemo u vojsku i ulagaćemo još više", poručio je Mali.

Osvrnuo se i na kritike u vezi sa pravljenjem budžeta svake godine, koje, kako je rekao, stižu od Fiskalnog saveta i iz inostranstva zbog velikih ulaganja u vojsku.

"Srbija ulaže u sve, imamo novca uprkos koroni, naše javne finansije su stabilne, javni dug u odnosu na BDP je ispod 60 odsto, nema inflacije, nema promena kursa... Ulažemo u ono što je za nas prioritet, a prioritet su infrastruktura, putevi, bolnice, porast životnog standarda građana Srbije, porast plata i penzija, ali i ulaganje u našu vojsku. Mi od te strategije nećemo odustati", poručio je Mali.

On je dodao da je u pitanju odbrambeni mehanizam kako bi Srbija zaštitila svoju teritoriju i kako bi izbegla da uđe u "neke ratove koji su bili u prošlosti".

"Da izbegnemo ono što je Vučić rekao - da se bilo koje srpsko dete vrati u sanduku. To je slika koju ne želi da vidi dok je predsednik i to dovoljno govori u prilog tome da hoćemo i saradnju, hoćemo da pričamo i razgovaramo, ali postoji granica i ova naša vojska čuva tu granicu", zaključio je Mali.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading