SI ĐINPING UKAZAO VELIKO POŠTOVANJE PREDSEDNIKU SRBIJE Vest o telefonskom razgovoru postala UDARNA u kineskim medijima
Foto: Printscreen/instagram

 

Telefonski razgovor predsednika Vučića i Sija, nije bio prva vest dana samo u srpskim nego i u kineskim medijima. Naime, kineska CCTV kao udarnu, prvu vest objavila je detalje razgovora tokom kojeg je Si Đin Ping rekao da srpski narod pripada onoj naciji koja visoko ceni i neguje prijateljstvo izmedju Kine i Srbije i da postoji jako dragoceno čelicno prijateljstvo koje se zaslužuje i koje će se odlučno čuvati i razvijati generacijama. CCTV prenosi i Vučićevu čestitku povodom stogodišnjice osnivanja KP Kine u kojoj je rekao da pod njenim rukovodstvom Kina postala uspešna i bogata zemlja i znacajan faktor u očuvanju mira i razvoja u svetu.

Predsednik Kine Si Ðinping prihvatio je da ponovo poseti Srbiju, što je velika čast za Srbiju, istakao je juče tokom konferencije za medije predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, nakon susreta sa diplomcima medicinskih fakulteta i svršenim medicinsko-tehničkim asistentima, preneo da je telefonom razgovarao sa predsednikom Sijem.

- Taj razgovor je protekao, ne samo u prijateljskoj, već iskrenoj i srdačnoj atmosferi. Govorili smo o svim našim projektima. Mi smo podržali politiku Kine, a Kina očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, sa posebnim osvrtom na KiM- objasnio je on.

Rekao je, u izjavi novinarima, da je sa Sijem razgovarao o zajedničkim projektima i budućoj saradnji.

- Posebno sam zahvalan što je predsednik Si prihvatio da poseti Srbiju. Njegova ponovna poseta Srbiji bila bi velika čast. Nadam se da će, kada pandemija prođe, a predsednik Si nije nigde putovao tokom pandemije, učiniti veliku čast Srbiji i posetiti nas, što bi bio veliki uspeh za našu zemlju- rekao je on.

Vučić je izrazio uverenje da bi ta poseta mogla da usledi do kraja godine, ili početkom iduće godine, kada bi dobili priliku da još jednom ugostimo jednog od najznačajnijih lidera sveta.

Preneo je da je zamolio svog kineskog kolegu da se preko aviokopmanije Er Srbija ili neke kineske uspostavi direktan let sa nekom destinacijom u Kini, kao što bi bili linija Beograd-Šangaj, Beograd-Peking ili Beograd-Gvandžo.

- Predsednik Si je rekao da veliku pažnju pridaje toj molbi, a kada on tako nešto kaže za očekivati je da se to brzo iz reči pretoči u delo- naglasio je Vučić.

Istakao je da oćekuje da i u buduće vredno radimo i gradimo naše prijateljske odnose, te da imamo još više dobrih rezultata koje smo imali u prošlosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Milica

25.06.2021 09:43

Predsednik Vucic je pokazao koliko saradnjom sa drugim jakim silama kao sto je Kina mozemo napredovati i ici dalje.Ova vest je za veliki ponos svih nas.