IZNEO ČINJENICE Vujadinović Milimir napravio spisak pitanja upućenih Zdravku Krivokapiću
YT/TV Subotica

 

Pisani govor Vujadinovića vam prenosimo u celosti.

"Opet je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić skočio sam sebi u usta. Međutum, takvo nešto više nikoga i ne čudi. Pozivati Srbiju na saradnju, a raditi sve protiv Srbije i srpskog naroda je ili vrhunski cinizam ili potpuna politička šizofrenija. Zato, pitamo Zdravka Krivokapića, da li je progon srpskog ambasadora iz Podgorice poziv na saradnju? Da li je negiranje teritorijalnog integriteta Srbije i priznanje srpske južne pokrajine za nezavisnu državu, poziv na saradnju?

EPA

Zdravko Krivokapić

Da li je možda poziv na saradnju, pomoć u vakcinama, koje je donirala Srbija, nelegalnoj oružanoj formaciji na KiM, koja sebe naziva vojskom Kosova i koja je formirana suprotno rezoluciji 1244? Da li je stigmatizacija celokupnog srpskog naroda i Srbije u Skupštini Crne Gore i gaženje svih srpskih žrtava, takođe poziv na saradnju? Što se tiče dokazivanja toga da je Crna Gora matica srpskog naroda, bilo bi dobro da gospodin Krivokapić to i suštinski dokaže, pa nam da podatak koliko Srba danas radi u državnim organima Crne Gore i da li je taj broj i približno srazmeran broju stanovnika Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi? Znamo mi odgovore na ova pitanja iako nam ih Zdravko Krivokapić ne pruži, kao i što znamo da je namera njegovog delovanja naneti štetu Srbiji, gde god je to moguće. Ako bi pak Zdravko Krivokapić dao odgovor na sva pitanja, postalo bi i formalno jasno, zašto srpski narod a i jedan deo drugih stanovnika Crne Gore, srpskog predsednika Aleksandra Vučića i Srbiju, doživljava kao zaštitnike njihovih interesa.

AlO!!

Zdravko Krivokapić

Šta god želeo Zdravko Krivokapić, Srbija i srpski predsednik će uvek biti uz srpski narod u Crnoj Gori ali i uz sve dobronamerne građane Crne Gore, poštujući i ustav i zakone Crne Gore i poštujući u odnosu prema Crnoj Gori sve ono što je Zdravo Krivokapić pogazio u odnosu prema Srbiji.", naveo je Vujadinović. 

Komentari (1)

Loading
Mostar

25.06.2021 14:00

Koliko je ovaj covek oduran pa njega ljudi mrze u Subotici zbog bahatosti i primitivizma