CRNOGORSKI PREMIJER I PREDSEDNIK SKUPŠTINE SE OSTRVILI NA POGLAVARA SPC Krivokapić i Bečić preko druge familije razapinju patrijarha!
Foto: Printscreen

 

On je povodom sramne rezolucije o Srebrenici koju su inicirali premijer Zdravko Krivokapić i predsednik Skupštine Aleksa Bečić, a kojom su crnogorska „braća“ optužila srpski narod da je zločinački, rekao da oni koji su na krilima mitropolita Amfilohija došli na vlast, sada su izneverili poverenje mitropolita. Istina, izgleda, najviše boli, pa je zbog ove Porfirijeve izjave stigao napad iz „Vijesti“, medija veoma bliskog Krivokapiću i Bečiću, kojeg u Crnoj Gori nazivaju ekspoziturom druge familije (prva je porodica Đukanović i njihovi sateliti, a drugu, osim medija, čine razne NVO i interesni centri). Direktor, kolumnista i preletač Željko Ivanović, poznat kao nekadašnji glasnogovornik Mila Đukanovića, a potom Krivokapića i Bečića, objavio je tekst u kome je bestidno napao srpskog patrijarha.

On je u spornom tekstu, između ostalog, patrijarha nazvao „vatrenim poklonikom i bespogovornim slugom firera“.

Analitičar Željko Injac za Alo! ističe da ga to ne iznenađuje.

- Nakon usvajanja rezolucije, atmosfera se promenila. I šta je sad tu kriv patrijarh? Što nije stao na stranu interesa druge familije i oligarhije koja zbog svojih ličnih interesa trajno deli i zavađa narod? Druga familija (Željko Ivanović) spočitava Porfiriju zapravo to što ne može da ga kontroliše a volela bi, i što nije uspešno medijski pacifikovan, mada se radilo na tome, i što se usudio da se bavi mukom naroda kome je patrijarh. Ivanović se u svojim medijima ovim tekstom na račun patrijarha zapravo sprda sa svim Srbima, ali je pravo pitanje da li će ostali Srbi u Crnoj Gori proći kao Saša Pejanović, koji je zbog protesta protiv crnogorskog priznanja Kosova prvo zatvoren u Betonjerki i pretučen, a kasnije i ubijen. Da li je to ono što su Ivanović i druga familija namenili Srbima nakon rezolucije? - zapitao se naš sagovornik i dodao da se obično posle dehumanizacije jednog naroda, kao što je sada slučaj sa Srbima, dolazi do progona, likvidacija, zastrašivanja i realnog genocida.

Lider Demokratskog fronta i Srba u Crnoj Gori Andrija Mandić istakao je za naš list da je Željko Ivanović čovek koji je prepoznat kao antisrbin.

- On je prepoznat kao najobičnija sluga Mila Đukanovića. Kada je udaljen sa dvora Đukanovića, odlučio se je za opoziciju.

On i njegovi mediji uvek su raspoloženi da se rentiraju onima koji imaju novca. Ako neko želi da iznajmi koncept „Vijesti“ i Željka Ivanovića, samo treba da se opredeli za određenu sumu. Ja mislim da on ne napada našeg patrijarha i nas zato što misli tako nego zato što je dobio novac i neko ga je upregao u tu antisrpsku akciju, da radi posao koji nije ni dostojanstven ni pošten - kazao je Mandić za Alo!.

Šta je Ivanović napisao:

U tekstu, pored ostalog, stoji:

„Kada je izabran za patrijarha u jakoj konkurenciji dva stopostotna režimska protivkandidata, neki optimisti su me ubjeđivali kako će Porfirije i na novoj poziciji biti blagorodan, mudar i svoj kakav je bio dok je stolovao u Zagrebu. Sumnjičavo sam vrtio glavom, ne zbog Porfirija, već radi njegove svetosti Aleksandra Vučića. U takvom poretku, naime, jednostavno nema mjesta za bilo kakva soliranja. Ili mudrost. ’Demokratija je kao otrov, može da liječi ali može i da ubije - sve zavisi od doziranja’, cinično poručuje dugogodišnji Putinov ’mastermajnd’ Vladislav Surkov. Hibridna autokratija nema senzibilitet za različitosti, i svakoga, pa i patrijarha, postavlja pred jednostavan izbor - da bude vatreni poklonik i bespogovorni sluga firera ili veleizdajnik i plaćenik Zapada. Porfirije je, nažalost, već izabrao.“

Kako je objasnio, Ivanović nema nikakve veze sa Crnom Gorom, a predstavlja se kao Crnogorac.

- Došao je iz Kraljeva, jedan je od srpskih otpadnika, konvertit koji promeni i nacionalno uverenje i sve ono što su njegovi časni preci imali i preda se onima koji upravljaju njim. To je prostituisanje kojem je sklon taj čovek. Nije ta kolumna nikakva uvreda za našeg patrijarha, to mu je čak i kompliment. Problem bi bio da ga pohvali Željko Ivanović - istakao je Mandić.

Ministarka bila protiv donacije za KBS!

Ministarka zdravlja Crne Gore, dr Jelena Borovinić Bojović oštro je bila protiv donacije vakcina Kosovskim bezbednosnim snagama.

- Donacija vakcina u trenu kada se i dalje borimo za vakcine nije prihvatljiva. Ja se borim za zdravlje građana Crne Gore na prvom mestu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
MUJO

25.06.2021 09:32

Ne hulite na boga,veru i sveštenstvo,mnogo ste se ogrešili, morača je mutna od vaše sramote.