Petković: Vučićev govor kamen međaš crvenih linija
Tanjug

 

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je juče u Skupštini Srbije istorijski govor zasnovan na racionalnom, odgovornom, ali pre svega državotvornom promišljanju i odnosu prema pitanju Кosova i Metohije, ali i srpskom nacionalnom pitanju uopšte.

Dalekosežnost i ozbiljnost predsednikovih poruka, uveren sam, tek će u godinama pred nama pokazati pun potencijal i značaj za očuvanje srpskog nacionalnog bića, posebno na prostoru naše južne pokrajine.

Zbog toga su jučerašnji predsednikov govor, ali i odgovori poslanicima svojevrsni kamen međaš naših nacionalnih crvenih linija u kojima nema mesta priznanju Кosova i Metohije niti poniženju naše države i naroda, ali ima mesta za dijalog, kompromis i dogovor kao preduslovima dugoročnog mira i bezbednosti, ali i našem razvoju i prosperitetu bez kojih nam nema ni ostanka i opstanka na prostoru Кosova i Metohije. Samo zahvaljući snažnoj Srbiji mi smo u stanju da pomažemo našem narodu na prostoru Кosova i Metohije, ali i svuda u zemlji i rasejanju.

Primer nikad jače ekonomske podrške države Srbije su i brojni kapitalni projekti i ulaganja na Кosovu i Metohiji, o kojima je predsednik juče, takođe, podrobno govorio. Zbog toga je bilo teško, ali prekopotrebno, čuti sve demografske projekcije i realno stanje na terenu, nasuprot samoobmanama i bajkama kojima smo decenijama uljuljkivani. Jedino takvim hrabrim porukama po kojima je predsednik Vučić poznat, gledajući problemima direktno u oči možemo prevazići sve izazove koji su pred nama.

Zamrznuti konflikt onako kako ga priželjkuje deo neodgovornih pojedinaca danas, nije ništa drugo nego tinjajući sukob koji može da eksplodira, a u koji bi, oni koji danas napadaju Srbiju, da guraju svu decu, osim svoje. Zbog toga su razni Jeremići, Đorđevići, Tadići i Đilasi juče morali da hvataju beleške iz govora predsednika Srbije, a ne da kukavički napadaju predsednika na društvenim mrežama i u njihovim medijima.

Najvažnije je ipak da je predsednikov istorijski govor, osim velikog opšteg interesovanja, sa velikom pažnjom dočekan među srpskim narodom na Кosovu i Metohiji i da su oni ti koji su poruke predsednika Vučića razumeli i podržali, jer samo snažno, složno i zajedno možemo da budemo brana svima onima koji nam ne žele dobro ili vlastite interese stavljaju ispred nacionalnih.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Joka

23.06.2021 14:47

Nas predsednik je odgovorio kulturno, bas onako kako treba i kako se to radi!

Ana

23.06.2021 14:59

Svi građani vole da cuju istinu ma kakva ona bila, a Vucic upravo to radi jer ne zeli covek da laze.

alex

23.06.2021 17:35

@Ana - Vucic je istinoljubiv covek i nista ne krije od gradjana

Lola

23.06.2021 20:05

Predsednik se bori da sačava srpski narod na Kosovu.

Zeljko

23.06.2021 20:29

Slažem se sa Petkovićem, dobar i jak govor predsednika Vučića koji je ostavio jasnu poruku svima, neće se dozvoliti da se Srbija gazi ni ponižava na bilo koji način.

zarko2

24.06.2021 00:38

Zbog toga govora predsednika u skupstini ga sada mnogi ne vole ali nema veze jer je bitno ono sto gradjani misle

Dragan

24.06.2021 03:44

Postoje linije ispod kojih Srbija neće da ide.