VUČIĆ ODGOVORIO GLIŠIĆU U SKUPŠTINI "Lako je kritikovati sa distance, ali pokazalo se da sam bio u pravu za Briselski sporazum!"
Tanjug

Vučić se, ukazujući da nije ništa učinio protiv svog naroda i da je lako sa distance kritikovati sve, odgovorio na izjavu samostalnog poslanika Vladana Glišića koji je rekao da na sednici o KiM neće da govori da je Vučić izdajnik, ali i primetio da Briselski sporazum nije trebalo potpisati.

„Dela su ta koja govore jesam li kriv ili ne, a ne reči ljudi koji nisu umeli da sagledaju težinu pozicije i šta je urađeno“, rekao je Vučić.

Podsetio je da je posle potpisivanja Briselskog sporazuma u užarenoj atmosferi u Kosovskoj Mitrovici narodu objasnio da će za neku godinu videti kako ćemo da se borimo za poštovanje tog dokumenta, dok će Albanci od toga da beže.

Tanjug

 

„Kao što ste videli bio sam u pravu. Dobro sam razumeo međunarodne okolnosti i prilike. Shvatali smo da je Priština sve igrala zbog jedne stvari koju nije dobila, a to je bilo u tački 14 ili 15 koja je ispravljena - stolica u UN, i druga tačka 10 koja se ticala regionalne policije“, objasnio je Vučić.

Kazao je da su želeli na severu Kosova da dobiju 67 odsto albanskih policajaca.

„Ni na jedno i ni drugo nismo pristali. Uspeli smo da izbegnemo stolicu u UN i da na severu bude većinski albanskih policajaca“, naglasio je on.

Podsetio je da je teret odbijanja bio na njemu, da je on taj koji je trebalo da pokvari „žurku sa stolicom u UN“, iako su pritisci bili veliki.

„Znao sam da ZSO neće da ispune. Mi smo za to vreme dobili mogućnost da se razvijamo, da zemlja napreduje mnogo brže nego druge u regionu“, zaključio je on.

Komentari (2)

Loading
Caca

22.06.2021 22:18

Dela i jesu jedino merodavni cin a ne reci.

Mia

23.06.2021 11:02

Nas predsednik iskren i otvoreno o svemu, bez dlake na jeziku, tako se to radi!