VUČIĆ ODGOVORIO GLIŠIĆU U SKUPŠTINI "Lako je kritikovati sa distance, ali pokazalo se da sam bio u pravu za Briselski sporazum!"
Tanjug

Vučić se, ukazujući da nije ništa učinio protiv svog naroda i da je lako sa distance kritikovati sve, odgovorio na izjavu samostalnog poslanika Vladana Glišića koji je rekao da na sednici o KiM neće da govori da je Vučić izdajnik, ali i primetio da Briselski sporazum nije trebalo potpisati.

„Dela su ta koja govore jesam li kriv ili ne, a ne reči ljudi koji nisu umeli da sagledaju težinu pozicije i šta je urađeno“, rekao je Vučić.

Podsetio je da je posle potpisivanja Briselskog sporazuma u užarenoj atmosferi u Kosovskoj Mitrovici narodu objasnio da će za neku godinu videti kako ćemo da se borimo za poštovanje tog dokumenta, dok će Albanci od toga da beže.

VUČIĆ ODGOVORIO GLIŠIĆU U SKUPŠTINI

Tanjug

 

„Kao što ste videli bio sam u pravu. Dobro sam razumeo međunarodne okolnosti i prilike. Shvatali smo da je Priština sve igrala zbog jedne stvari koju nije dobila, a to je bilo u tački 14 ili 15 koja je ispravljena - stolica u UN, i druga tačka 10 koja se ticala regionalne policije“, objasnio je Vučić.

Kazao je da su želeli na severu Kosova da dobiju 67 odsto albanskih policajaca.

„Ni na jedno i ni drugo nismo pristali. Uspeli smo da izbegnemo stolicu u UN i da na severu bude većinski albanskih policajaca“, naglasio je on.

Podsetio je da je teret odbijanja bio na njemu, da je on taj koji je trebalo da pokvari „žurku sa stolicom u UN“, iako su pritisci bili veliki.

„Znao sam da ZSO neće da ispune. Mi smo za to vreme dobili mogućnost da se razvijamo, da zemlja napreduje mnogo brže nego druge u regionu“, zaključio je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Caca

22.06.2021 22:18

Dela i jesu jedino merodavni cin a ne reci.

Mia

23.06.2021 11:02

Nas predsednik iskren i otvoreno o svemu, bez dlake na jeziku, tako se to radi!