PREMIJER I PREDSEDNIK SKUPŠTINE CRNE GORE SVOJIM IZJAVAMA DOKAZALI PISANJE NAŠEG LISTA:  Krivokapić i Bečić se autovali!
EPA Boris Pejovic

 

Nakon očekivano oštrih reakcija koje su stigle iz Srbije na sramnu rezoluciju, Bečić je pobesneo na našu zemlji i izjavio da podanik i najamnik centara moći u Srbiji nikada neće biti ni po koju cenu, ali svojim odlukama pokazuje da već jeste podanik zapadnih centara moći.

Slične stavove podelio je i Krivokapić, koji je poručio da neće dozvoliti da mu se iz Beograda diktira šta će da radi. Ni jedan ni drugi, primetili su naši sagovornici, nisu pomenuli neku drugu državu ili grad kojima je takođe zabranjeno da se mešaju u unutrašnje stvari Crne Gore.

 

Vladislav Dajković, politikolog iz Crne Gore, za naš list kaže da su Krivokapić i Bečić samo produžili tamo gde je stao Milo Đukanović.

- Bukvalno je samo nastavljena spoljna politika Đukanovića u kojoj se kao glavni krivac za sve probleme u Crnoj Gori apostrofirani Srbija i srpski narod. Pitam se kako to da nismo imali ovako žustru reakciju predsednika vlade i Skupštine onda kada nam je EU zabranila da usvojimo zakon o smeni korumpiranog tužilaštva na čelu sa Milivojem Katnićem. Tada su ćutali kao zaliveni i bili bez ikakvog komentara, nikog nisu optužili da se meša u unutrašnje stvari naše zemlje - naveo je Dajković. Upitan da li će Krivokapić možda opet sada tražiti oprost od mitropolita Joanikija, kao što je nedavno učinio nakon što je napravio skandal u Patrijaršiji u Beogradu i odbio da potpiše temeljni ugovor sa SPC, naš sagovornik je istakao:

- Zalud bi bilo da traži oprost, patrijarh je rekao svoje, mitropolit svoje i siguran sam da će i narod Crne Gore uskoro reći svoje. Postoje dva načina da se reši ova politička kriza koja trese državu, a to su ili rekonstrukcija vlade u kojoj će biti smenjen Krivokapić ili izlazak na nove vanredne parlamentarne izbore - zaključio je on.

Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost ističe da Bečić i Krivokapić targetiraju Srbiju kao izvor svih problema iz istih razloga i na isti način na koji to čine Kurti i Izetbegović.

- Oni ne umeju crnogorskim građanima da ponude bolji život, pravdu, viši standard, već nastavljaju sa politikom Mila Đukanovića. Suverenitet Crne Gore ne krši Beograd, nego upravo Bečić i Krivokapić koji bespogovorno ispunjavaju sve zahteve koje im ispostavljaju strani ambasadori, a na štetu srpskog naroda. Tako se ne ponašaju državnici, nego politikanti - objasnio je Rajić za Alo!.

Alo! je juče pisao da su Krivokapić i Bečić sramnu Rezoluciju o Srebrenici doneli da bi se dodvorili stranim ambasadama. Da poniženje dvojice crnogorskih političara bude još veće, naloge su im, prema rečima naših sagovornika, davali sekretari i niži činovnici iz ambasada SAD i Velike Britanije u Podgorici.

Četvrtak dan D za Zdravka

Ostaje da se vidi da li će Zdravko Krivokapić ostati u premijerskoj fotelji, a njegova smena moguća je već u četvrtak, kada će biti održan sastanak lidera parlamentarne većine u Crnoj Gori na koji Krivokapić nije ni pozvan.

Vladimir Joković, predsednik Socijalističke narodne partije, i njegov kolega u poslaničkim klupama Miodrag Lekić uputili su svim predstavnicima trenutne većine poziv za dijalog i konačno rešenje povodom političke krize. Predstavnici Demokratskog fronta već su rekli da oni Krivokapića više ne priznaju za svog premijera, te da će bojkotovati sva skupštinska zasedanja dok on ne napusti funkciju.

 

PREMIJER I PREDSEDNIK SKUPŠTINE CRNE GORE SVOJIM IZJAVAMA DOKAZALI PISANJE NAŠEG LISTA:  Krivokapić i Bečić se autovali!

Foto: Printscreen

 

 

Knežević: Đukanović je govedo

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, opleo je po Đukanoviću na društvenim mrežama.

- Ako je tačna Đukanovićeva teza da besposlen pop i goveda krsti, onda je Milo trebalo prvi da bude u redu za krštenje,

Podsetimo, to što je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije nedavno kazao kako je puno toga naučio od srpskog istoričara Aleksandra Rakovića, predsednik Crne Gore Milo Đukanović juče je u Baru prokomentarisao rečima: „Besposlen pop i goveda krsti“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading