SANJA DOLEŽAL ISKRENO O TRAGEDIJI KOJA JE ZADESILA:  Fizički bol, nije ništa u poređenju sa tugom koju sam osećala
Foto: Printscreen

Sanja Doležal, nekadašnja velika muzička zvezda i članica najpopularnijeg pop benda na prostorima bivše Jugoslavije - "Novi fosili", danas radi kao radijska i televizijska voditeljka, a govorila je o iskustvu kroz koje svaka žena u određenom životnom dobu prođe - menopauzi.

"Dosta sam čitala o tome, o promenama i mislim da sam bila apsolutno spremna i ne mogu reći da je bilo traumatično. Imala sam i žestoke valunge, ali nekako kad se posložiš u glavi, onda sve to prođe lakše. Mnogo veći problem mi je tada bio osećaj sete, tuge, bespomoćnosti, ali znala sam da to hormoni upravljaju mojim životom. Uspela sam da se s time izborim", ispričala je za hrvatske medije.

Iako je prolazila kroz teške trenutke u tome razdoblju, Sanja kaže kako u menopauzi nije uzimala nikakve tablete i hormonske terapije, već je pila čaj od žalfije. Znojenje i valunzi nisu ništa naspram onoga što je proživljavala psihički. Svega nekoliko godina pre nego što će ući u menopauzu, Sanji je preminuo suprug. Velika tuga i promene koje su postajale sve češće, uticale su da donese odluku da se preseli se na selo, u prirodu, gde će moći da puni baterije.

"Ne bih rekla da me menopauza promenila. Promenio me je tok života i srednje godine, ali nabolje", rekla je.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading