KURTI PET PUTA PITAO KADA ĆEMO DA PRIZNAMO KOSOVO Vučić mu rekao NIKADA! U Skupštini otkriveni dosad nepoznati detalji razgovora u Briselu
Alo

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavlja danas poslanicima u parlamentu izveštaj o toku pregovora sa Prištinom i o stanju na Kosovu i Metohiji.

Od toga kako naša generacija bude rešavala pitanje Kosova i Metohije zavisi budućnost naše dece i naše države, istakao je danas predsednik Srbije obraćajući se Skupštini.

 

Vučić kaže da je na tvrdnju albanskih predstavnika da je tzv. Kosovo nezavisna država rekao da to nije istina i da u tom slučaju ne bi bili na razgovorima sa njim.

– Jedina tema  je bila kada ćete priznati nezavisnost Kosova – istakao je Vučić detalje razgovora sa Kurtijem u Briselu i dodao objašnjavajući suludost albanskog pristupa pregovorima, predsednik Srbije je objasnio da mu je u jednom trenutku rečeno da će nam dati poklon, a to je da će “oni priznati Srbiju”.

– Nikola (Selaković) mi je svedok da sam ja to nekoliko minuta slušao, bio miran i bez reakcije, a onda se gospodin Kurti odrenuo prema meni i pet puta ponovio kada, kada, kada, kada i to jedino pitanje kada, a onda sam ja u mirnom tonu rekao, pa nikada – rekao je Vučić nakon čega se parlamentom prolomio gromoglasan aplauz.

KURTI PET PUTA PITAO KADA ĆEMO DA PRIZNAMO KOSOVO Vučić mu rekao NIKADA! U Skupštini otkriveni dosad nepoznati detalji razgovora u Briselu

Alo

 

 

On je istakao da je situacija komplikovanija od Kurtijevog “kada” i njegovog “nikada”.

– Kompromisno rešenje je nešto za čim treba da tragamo. Oni koji su etnička društva stvarali, sada kažu da nisu za to – rekao je Vučić i dodaje da Srbija ima posla sa opasnim ljudima.

– Pozicija naše zemlje je takva da je dijalog jedini mogući okvir za rešavanje pitanja. Slušate da smo i jedni i drugi isti, čujete i u domaćoj javnosti. Nismo isti. Mi smo gotovo sve iz osnovnog sporazuma ispunili. Albanci nisu spremni da prihvate ono što predstavlja srž Briselskog sporazuma.

– Mislio sam da sve znam o našim razgovorima i pregovorima, sve zajedno kada ih okupite, imali su taman toliko razgovora kao i ja, jer sam ja bio na svakom. 14. februara je dan kada je tvz. država Kosovo donela odluku da Kurti preuzme vladu, sve što je bilo do tad ne vredi ništa, oni hoće da pregovaraju na drugačiji način – istakao je predsednik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Ema

22.06.2021 14:14

Srbija neće pristati na nezavisnost Kosova, neće pristati na jednostrana rešenja, samo miže kompromis i pregovori.

Nina

22.06.2021 15:11

Kosovo i Metohija je nasa teritorija, duša srpskog naroda, vekovima smo tamo krvarili i borili se naš narod, nećemo odustati od borbene nikada...svedoci su nase svetinje koje čuvaju sva sećanja i tragedije koje smo tamo doživeli.

Slavica

22.06.2021 15:34

Kurti moze samo da sanja o tome, verujem u Vucica i znam da nikada nece priznati Kosovo.

Jovana

22.06.2021 16:09

Nas predsednik je oduvek jasan i izricit po tom pitanju! Srbija nece nikad priznati nezavisnost Kosova!

Maja

22.06.2021 16:12

Našim ljudima na KiM je najteže, ali naš predsednik je uvek tu da pomogne da dodje do kompromisnog rešenja i da očuvamo mir i stabilnost

Ss

22.06.2021 22:03

Ne smemo nasesti na provokacije. Vucic nikad nece pristati na nezavisnost Kosova koliko god ga pritiskali sa svih strana.