EVO KO ĆE DOBITI NOVE DRŽAVNE SUBVENCIJE Ministar Nedimović objavio važne vesti za građane Srbije!
Alo

Dugoočekivana manifestacija iziskivala je velike napore organizatora. Pre finalnog dana, bilo je potrebno da se urade mnoge prezentacije, obuke, edukacije da bi na kraju došli do povoljnih rezultata, kako je otkrio za Alo i sam organizator.

"Srpska rakija" je bila prva manifestacija na republičkom nivou pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Konkurentne rakije je ocenjivao stručni žiri koji je broja 15 članova. Ovog puta mogli su da učestvuju samo članovi saveza. 

U nadmetanju za najbolju rakiju bile su 42 destilerije sa 74 ukupnih uzoraka.

Ovaj događaj "Srpske rakije" ispratio je i sam ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović koji je pored male degustacije rakija prisutnih destilerija, uručivanje nagrada, obratio se i za medije.

Pored uvodnog govora, ministar Nedimović je pohvalio najbolje proizviđače, ali im je i poručio da požure sa popunjavanjem zaostale dokumentacije kako bi im isplatili subvencije, koje stoje i čekaju, ali ne doveka.

Dodao je još da je Korona na Srbiju uticala pozitivno kada je u pitanju sektor hrane i pića, a destilerijama je poručio jasno i glasno:

"Ponovo imamo potražnju za mnogim stvarima, za koje smo mislili da su lepše u nekim drugim zemljama, ali činjenica je da ovaj naš ruralni turizam oporavio mnoge sektore i mislim da ćete vi naći svoje mesto u svemu tome i zbog toga bih želeo da radite još više na kvalitetu i da čestitam svima onima koji su najbolje ocenjeni i ako vas je 15. ljudi ocenjivalo, to znači da su to prave ocene i čestitam svima od srca. Čestitke svima onima koji su se potrudili i organizatorima, a imaćete nas uvek uz vas i nemojte više da brinete za to".

Nije izostao i komentar ministra Nedimovića koji je dodao kroz šalu:

"Nisam mogao, izvinjavam se, da probam baš sve rakije, ne znam na šta bi ličio ovaj govor na kraju".

Nedimović je ovom prilikom odgovorio na važna pitanja Alo! redakcije koja se tiču investicija i planova poljoprivrednika. 

"Verovatno bi ostao ovde satima i danima ovde kod vas da dajem intervju šta sve planiram. Meni je jako važno što Srbija svake godine sve više i više novca ulaže u poljoprivredu i u podsticajne mere. Priča o destilerijama je jedna od tih priča, koje nikad nisu bile poržane, sada ih imamo i u budućnosti će one biti podržane. Rezultat toga je 104. destilerija koje su konkurisale kod nas i koje su dobile novac, tako da idemo dalje. Što se više Srbija razvija, više će biti novca za ulaganje u poljoprivredu" - rekao je za ministar poljoprivrede za Alo.

Nedimović je obradivao građane Srbije činjenicom da će pored destilertija, subvencije dobiti i ostale poljoprivredne grane. 

 

 

Komentari (1)

Loading
Veroslava Petrović

23.06.2021 09:21

Čini mi se da je jedino Medojević govorio istinu i zbog toga "skrajnut" A Knežević Milan neka čuva glavu posle one izjave o govedima