OPTIMISTIČNE PROGNOZE ZA SRPSKU EKONOMIJU Uz povećanu bezbednost građana raste ekonomska snaga i poverenje investitora
Printscreen

Veoma sam optimističan po pitanju prognoza za ekonomski rast, razvoj i napredak Srbije, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, na pitanje koliko je važna poruka koju šalje MMF potvrdom da je dogovoren novi savetovdavni aranzman sa Srbijom, ukazao da, dok javni dug u mnogim zemljama skače, u Srbiji se on drži na 58 odsto.

- Kada javni dug u Italiji skače na 167 odsto, Francuskoj na 120, Grčkoj na 240, Hrvatskoj na 88-89 odsto, Crnoj Gori na 106, Srbija se drži na 58 odsto. Mislim da je stanje javnih finansija od presudnog značaja - rekao je on.

Kazao je da je ponosan na mere koje su sprovede, kao što su podrška izvozu, preduzećima, ulaganje u potrošnju, te naglasio da je veoma optimističan po pitanju ekonomskog rasta i napretka Srbije.

- Želim da se tome posvetimo maksimalno, a za to su nam potrebni vladavina prava, sigurnost ljudi, borba protiv organizovanog kriminala, da nemamo zabranjene delove grada, kao što je slučaj u drugim zemljama. Hoću da tako ostane i da bude unapređena bezbednost građana, jer unapređena bezbednost donesi još veću ekonomsku snagu, i poverenje investitora - poručio je Vučić.

Komentari (0)

Loading