VUČIĆ NA CENTRALNOJ MANIFESTACIJI! Čuvajte Srbiju, jer rezervnu otadžbinu nemamo (VIDEO)
Alo

Na događaju su svečano položiti zakletve 1.337 pripadnika MUP-a koji su primljeni u radni odnos u poslednjih godinu dana.

 

U okviru obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, u Beogradu je juče održan taktičko-tehnički zbor na Kalemegdanu, kao i svečani defile Knez Mihailovom ulicom.

VUČIĆ NA CENTRALNOJ MANIFESTACIJI! Čuvajte Srbiju, jer rezervnu otadžbinu nemamo (VIDEO)

Printscreen

 

.

Obraćanje predsednika Vučića

- Velika mi je čast što mogu danas ovde da govorim i teško je govoriti posle ministra MUP jer uvek govori nadahnuto. Predsednik sam Srbije i svih njenih građana, ali isto tako nikada neću dozovliti da se odreknemo srpskog naroda samo zato što pripadamo istom rodu. Uvek ću se boriti da pomognemo Srpskom narodu. Srbija mora da brine i o svom rodu, a nema ništa prirodnije, kao što volite decu i porodicu da volite svoju zemlju.

- Ničiji položaj na bilo kojem mestu u državi ne sme da vas spreči da obavljate zakon, a za vas je zakon jednostavan. Svi koji ga krše, bave se kriminalom, korupcijom moraju da odgovaraju. Tako ćemo imati poverenje građana - naglasio je predsednik Srbije.

Dodao je i da zna da je porodicama teško i da policajac mora da ima život i platu dostojnu čoveka.

- Ponosan sam na vas i veliko hvala za sve što ste učinili za otadžbinu. Građanima poručujem da je policija tu da štiti prava svih građana Srbije. Hvala vam, hvala vašim porodicama, postaraće se država da živite sa manje problema, a molim vas da se predanim radom odužite državi.

- Čuvajte Srbiju, jer rezervnu otadžbinu nemamo - rekao je Vučić.

Nakon manifestacije predsednik Srbije odgovara na pitanja novinara.

"Jel Srebrenica u Crnoj Gori?"

Predsenik Srbije istakao je odgovrarajući na pitanja novinara da je ekonomski napredak Srbije nešto čime možemo da se ponosimo što se odražava i na povećanje plata našim policajcima.

Na pitanje o deklaraciji koju je Crna Gora usvojila o Srebrenici, Vučić je pitao da li je Srebrenica u Crnoj Gori.

- Jel treba mi da se mešamo u pitanja Nemaca i Franzuca, ili bilo koga. Potpuno je jasno da je to što su uradili protiv srpskog naroda. Mi smo reagovali mirno. Ono što mene zanima, a to je da našem narodu u regionu da podigne glavu, i d aje to što je neko imao nameru da ih žigoše i da su namerno želeli da ostave stigmu i žig na jednom, na našem narodu. Ja znam da tu postoje neke stvari što im ja smetam - rekao je Vučić.

VUČIĆ NA CENTRALNOJ MANIFESTACIJI! Čuvajte Srbiju, jer rezervnu otadžbinu nemamo (VIDEO)

Alo

 

Vučić uručio medalje za hrabrost

Bronzanu medalju za hrabrost primio je vatrogasac Vojkan Pušica iz bataljona Prijepolje koji je rizikovao život koji je spasao troje povređenih koji su se survali u provaliju reke Lim.

Srebrnu medalju primio je Ivan Ristić iz odreda Žandarmerije koji je spasao iz bunara stariju osobu koja je bila u teškom stanju.

Zlatnu medalju primio je poručnik policije Nenad Čolić iz Vrnjačke Banje, on je savladao naoružanog napadača koji je pucao na pripadnike MUP.

U okviru svečane proslave izvedena je i uzička numera "Vila sa Košara" u izvođenju Danice Crnogorčević.

Obraćanje Aleksandra Vulina

- Vi koji danas polažete zakletvu, dobro pazite na svaku reč! Čuvajte čast i obraz svakog čoveka pa i onog koji je čast i obraz izgubio. Oružje ćete koristiti samo kada morate, ali poniženje nećete naneti nikome.

- Izveli smo ljude da Srbija vidi ko joj čuva stan, ko joj dane čini mirnim. Izveli smo pred vas najmlađe, a dočekaćemo da ih zovemo najboljim.

Na Kalemegdanu su pripadnici MUP-a prikazali veštine, opremu i vozila koja koriste u radu, a građani su imali priliku da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

VUČIĆ NA CENTRALNOJ MANIFESTACIJI! Čuvajte Srbiju, jer rezervnu otadžbinu nemamo (VIDEO)

Tanjug

 

U defileu Knez Mihailovom ulicom učestvovali su konjanici Policijske brigade, Orkestar policije i pripadnici MUP-a različitih organizacionih jedinica.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na praznik Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Zatvorene ulice u Beogradu

Ulice koje su i juče bile zatvorene zbog probe, biće bez saobraćaja i sutra od 10.30 do 12.30, a autobusi Javnog gradskog prevoza preusmereni na alternativne trase.

VUČIĆ NA CENTRALNOJ MANIFESTACIJI! Čuvajte Srbiju, jer rezervnu otadžbinu nemamo (VIDEO)

Tanjug

 

Tokom događaja, doći će do potpunog zatvaranja Bulevara Mihajla Pupina na delu od Ulice Antifašističke borbe do Ulice Španskih boraca. Takođe, zbog bezbednosnih mera, stanari zgrada oko Palate „Srbija“ biće u obavezi da od 8 ujutro do 3 popodne drže zatvorene prozore, i da budu udaljeni od njih.

Takođe, u određenom momentu neće moći da se izlazi iz zgrada, a saobraćaj i pešaci biće zaustavljeni, poručuju nadležni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (17)

Loading
ui

20.06.2021 10:49

Sa velikim ponosom mozemo da predstavimo sa cim raspolazemo.

Ivana

20.06.2021 10:54

Predivno je videti ih... Čuvati čast i obraz, bezbednost građana je prioritet i plemeniti zadatak svih pripadnika MUP-a. Čestitam im njihov dan.

Miroslav Tasic

20.06.2021 10:55

NAJJACI MUP U REGIONU I TREBA DA SE SLAVI!!

Mijo

20.06.2021 11:00

Lepo je videti mlade ljude u plavoj uniformi. Ponosan sam na sve pripadnike MUP-a koji svoj posao rade odgovorno časno i sa velikim srcem.

Milica

20.06.2021 11:07

Milina za oci,ima sta i da se vidi. Svaka cast

Kristina

20.06.2021 11:15

Ministarstvo unutrasnjih poslova nam je pokazalo da je spremno da se suoci i izbori sa kriminalom i tako nasu drzavu ucini sigurnom.

Maki

20.06.2021 11:34

Naš predsednik Aleksandar Vučić na svakoj manifestaciji daje pravu podršku građanima Srbije i našoj zemlji

Rade

20.06.2021 11:35

Građani Srbije su bezbedni i sigurni iz policiju i policija će uvek da bude tu za sve građane Srbije i narode Srbije

Ana Marija

20.06.2021 12:44

Srbija je ponosna na svoju policiju na hrabre ljude koji casno sluze svojoj zemlji i svom narodu. Zivela Srbija.

Tanja

20.06.2021 13:11

Cuvajte nas kao i do sada, i jos bolje i savesnije. Srecno.

Lovren

20.06.2021 15:38

Srbija je jako ponosna na današnji dan policije

Zeljko

20.06.2021 17:38

Zaista lep gest predsednika Vučića, i ovi mladi ljudi su apsolutno zaslužili medalje za hrabrost.

Dada

20.06.2021 18:03

Da čuvamo i borimo se da Srbija bude još bolja i uspešnija.

Dragan

20.06.2021 23:32

Srećan Dan policije našim čuvarima reda i sigurnosti.

popovic77

21.06.2021 01:43

Veoma lepa poruka predsednika Vucica pripadnicima policije

Nikica

21.06.2021 11:20

Svaka cast za borbu protiv kriminala