HRVATSKI ISTORIČAR GRMI ZBOG RATKA MLADIĆA Goran Šarić očitao lekciju Zapadu - Srbi su div koji spava i samo traže pravdu (VIDEO)
Foto: Ilustracija

- Sve strane na Balkanu su činile, zločine, a samo Srbi su stigmatizirani i osuđivani. Uzmite primer Hrvatske. U Hrvatskoj je ubijeno preko možda i dve hiljade Srba u raznim zločinima. Od Oluje, 1991.godine po hrvatskim gradovima - Gospić, Pakračka poljana, Paviljon 22 u Zagrebu, Lora, Vukovar, Sisak... Za to nikad u Hagu niko nije odgovarao, dok su Srbi odgovarali i za Ovčaru i za brojne druge zločine koji su počinili u Hrvatskoj. Znači Srbi odgovaraju za to u Hagu, odgovaraju za to u Zagrebu, odgovaraju za to u Beogradu. Presude sva tri suda su preko 90% kazni za Srbe, a Srbi nisu počinili 90% zločina. Zapad nema moralno pravo suditi bilo kome, a pogotovo ne Srbima - rekao je Goran Šarić.

Da li je možda Evropa tek dobila problem jer konačno Srbija postaje jasno kakav je Zapad i kako se Zapad odnosi prema Srbima, šta su Srbi za Zapad - pita se istoričar.

Goran Šarić je komentarisao i presudu Ratku Mladiću i dodao da je svaki general na svim stranama odgovoran za zločine, ali da su neki i krivi za njih, te dodao da je uveren da je Naser Orić i odgovoran i kriv, a da je na slobodi, kao i Ramuš Haradinaj.

- Hajde da vidimo kakav je to Zapad koji sudi Srbima. Kako to Zapad ima pravo suditi bilo kome? 1945. godine potpuno nepotrebno bombarodavanje Drezdena, rušenje grada, ubijanje 10.000 civila. Tako su počeli. Pa, recimo Hirošima i Nagasaki... Zašto nisu bacičo atomsku bombu negde na neki nenaseljeni Japana, efekat bi bio isti i oni bi shvatili koliko je to opasno. Ovako smo imali stotine hiljada žrtava i stotine hiljada onih koji su umrli od posledice radijacije. 1948-1953. - Filipini, eto Amerike u Filipinima. Od 1950. do 1953. intervencija u Koreji, od 1964. do 1973. Laos, 1964. Panama, 1965. - 1973. Vijetnam. Strašni zločini nad stotinama hiljade Vijetnamaca, ženama, decom, spaljivanje celih sela napalm bombama. 1970. akcija protiv Kambodže i ponovo mnogobrojne civilne žrtve. 1982. protiv Libana, pa intervencija na Granadi 1983, pa 1986. podmukli napad na Libiju, pa 1989. intervencija u Panami i ponovo hiljade mrtvih. Onda Zalivski rat u Iraku, pa agresija na Srbiju i opet hiljade žrtava. Posle toga rat ponovo u Avganistanu, Iraku, Libiji, Siriji... Desetine hiljada, milioni žrtava i takav Zapad sudi žrtvama - rekao je Goran Šarić.

On je rekao da su Srbi div koji spava, a da Zapad ne zna da je vrlo opasno probuditi Srbe. 

- Srpska himna kaže "Bože pravde", Srbi samo traže pravdu. Nikad Srbi nisu rekli da nisu činili zločine, ali kada će neko odgovoriti za zločine nad Srbima - rekao je Goran Šarić i dodao da su Srbi uvek bili na pravoj strani istorije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading