ŠOK U JUTARNJEM Šešelj: Đinđić je ubio Milana Pantića!
Printscreen

Lider SRS Vojislav Šešelj rekao je, gostujući u jutarnjem programu, da iza ubistva novinara Milana Pantića stoji Zoran Đinđić sa svojim saradnicima.

Šešelj je naveo da iza svega, pored Đinđića, stoje njegovi najbliži saradnici Zoran Janjušević i Nemanja Kolesar koji su bili upleteni u nelegalne poslove za koje je novinar Milan Pantić saznao.

- Oni su radili na privatizaciji cementare u Novom Popovcu koja je prodata švajcarskoj kompaniji Holcim za 52,5 miliona dolara čime je udeo uvlasništvu ove kompanije postao 70 odsto. Oni su dogovorili sa švajcarskom firmom Brajten- Burgen da uplati 2 miliona dolara na račun firme Sels LTD sa Sejšela čiji je vlasnik Janjušević. Novac je prebačen na račune Kolesara, Križana i Jakovljevića koji su u tome učestvovali. Kolesar je počeo da kupuje nekretnine po Beogradu. Sud je pokrenuo istragu koja je obustavljena ubrzo. Predmet još nije zastareo zbog ogromnih suma novca koje su u pitanju, ali je već blizu zastarelosti. Vidite, grupa koja je ubila Milana Pantića je bila predstavnik režima - ispričao je Šešelj.

On navodi da su Đinđić, Janjušević i Kolesar stekli ogromno bogatstvo bliskim vezama sa kriminalnim klanovima, kao i da su stajali iza organizovanja otmica poznatih biznismena, ali i reketiranja Bogoljuba Karića.

- Kolesar je poslovao sa kriminalnim grupama sa Zvezdare i Voždovca i Đinđić je znao za njegove kontakte sa podzemljem. Delio je proviziju sa Đinđićem i blisko sarađivao sa Dušanom Spasojevićem. Major Momir Gavrilović je išao kod Koštunice da mu preda neka dokumenta i on je ubijen na Novom Beogradu. Odmah posle petog oktobra počinje uspon zemunskog i surčinskog klana. Oni su bili jedan klan, pa je Đinđić rešio da se jedan deo legalizuje, a drugi deo da strpa u zatvor. Onda su počele otmice, prvo Brenin sin Stefan Živojinović, pa posle otmice biznismena. Nikada ništa nije rešeno, a deo novca od svih prljavih poslova uzeli su Zoran Đinđić i Čedomir Jovanović. Đinđić je reketirao Bogoljuba Karića i uze mu 200 miliona da ga ne bi uništio. Eto, to je radio Zoran Đinđić, a ovde ga predstavljaju kao nekog demokratskog sveca, daju bulevarima ime po njemu i dižu mu spomenike - ispričao je Šešelj.

Ubistvo Ivana Stambolića

Lider SRS tvrdi da su major Momir Gavrilović i Ivan Stambolić ubijeni po nalogu koji je izdao Zoran Đinđić.

- Stambolić se sastao sa agentima CIA uoči izbora 2000. godine. Oni su mu rekli da ga Đinđić ne želi za kandidata na izborima i upozorili ga. Đinđići je odgovaralo da Stambolić bude mrtav i da se to ubistvo podmetne Miloševiću. Istraga svih ovih ubistava i pokušaja atentata na Ibarskoj magistrali potpuno staje kada je Đinđić došao na vlast. - kaže Šešelj i dodaje da je iza pokušaja ubistva Vuka Draškovića takođe stajao nekadašnji predsednik Demokratske stranke, a cilj je bio skloniti političku konkurenciju koja mu je bio lider SPO.

Prema Šešeljevim rečima, Đinđić je bio u sprezi sa stranim obaveštajnim službama i njihov glavni eksponent.

Veran Matić

Šešelj tvrdi da je Veran Matić došao do određenih saznanja, ali da ne sme dalje da ih iznese.

- Ko zna šta je sve Veran Matić saznao. On ne sme dalje da izađe u javnost i saopšti sve - kaže Šešelj.

Podsetimo, Veran Matić izašao je u javnost sa tvrdnjom da zna imena ubica novinara Milana Pantića i  da su oni sedeli u vladi Zorana Đinđića.

Komentari (4)

Loading
Gruja-Bg

18.06.2021 10:28

To je Šešelju Milan Pantić rekao u poverenju.

Perica

18.06.2021 12:05

Sve ovo je sušta istina! Ali Srbi su Srbi!