LICEMERI: Hrvati gori od Kurtija po pitanju Kosova!
EPA/Fernando Villar

 

Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman pozvao je preostalih pet članica Evropske unije da priznaju nezavisnost lažne države Kosovo dok istovremeno, potpuno licemerno, govori kako je poštovanje teritorijalne celovitosti država važno za region.

Poštovanje tuđeg regionalnog integriteta se odnosi izgleda na sve osim na Srbiju.

- Hrvatska podstiče poslednjih pet članica EU da priznaju nezavisnost Kosova jer bi to doprinelo stabilizaciji regiona i samog Kosova - kazao je Radman, a zatim potpuno šizofreno dodao da teritorijalnu celovitost država Balkana treba poštovati bez prekrajanja granica.

LICEMERI: Hrvati gori od Kurtija po pitanju Kosova!

Printscreen/HappyTV

Miodrag Linta

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže za Alo! da su dokazi brojni za to da je politika Hrvatske uvek usmerena protiv Srbije.

- Ovakve izjave gospodina Radmana su vrhunsko licemerje. Hrvatska se zalagala devedesetih godina za poštovanje republičkih granica. Ali to se odnosi na neke druge republike, na Srbiju izgleda ne - kaže Linta, i dodaje da ovakve i slične izjave nisu neobične.

- Hrvatska ne želi dobre komšijske odnose, već uvek pokazuje izrazito neprijateljski odnos prema srpskoj državi - zaključio je on.

Analitičar Dragomir Anđelković ističe da Hrvati toliko mrze Srbe da potpuno gume razum i nisu u stanju da razlikuju šta je logično, a šta ne.

- Mržnja izaziva slepilo. Oni govore o važnosti teritorijalnog integriteta, a onda pokušavaju da ga ruše. Štaviše, žele da budu promoteri onih koji su separatisti. Hrvatska nastavlja svoje antisrpsko delovanje. Priče o regionalnom pomirenju su smešne jer je za regionalno pomirenje potrebno više strana. A izgleda da smo samo mi spremni da se mirimo - objasnio je on za Alo! i dodao da ovakve hrvatske pokušaje da nagovore neke države da priznaju nezavisnost tzv. Kosova ne mogu uroditi plodom.

- Kada ozbiljne zemlje kao što su Nemačka ili Amerika ne mogu da nateraju Španiju i Grčku da priznaju Kosovo, onda jedna mala, beznačajna zemlja u Evropskoj uniji poput Hrvatske to sigurno ne može da uradi. To je smešno i pomisliti - kazao je Anđelković.

Analitičarka Jelena Vukoičić ističe da je politika hrvatskih zvaničnika u kontinuitetu toliko motivisana antagonizmom prema Srbiji da je to nešto što više nema svrhe ni komentarisati.

- Ali ovde se radi o zapadnoj taktici pojačavanja pritisaka na Srbiju sa svih strana kako bi Beograd prihvatio kosovsku nezavisnost. S obzirom na to da je EU po pitanju Kosova još uvek nejedinstvena, priznanje te kvazidržave od strane pet zemalja koje to nisu učinile homogenizovalo bi Uniju po tom pitanju, što bi otvorilo eventualni put tzv. Kosovu ka NATO integracijama i još jače zateglo obruč oko Srbije - kazala je Vukoičićeva.

LICEMERI: Hrvati gori od Kurtija po pitanju Kosova!

Alo

 

 

Vulin: Samo doktori mogu pomoći

Na izjave šefa hrvatske diplomatije reagovao je i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

 - Nema te nauke koja može da odgovori zašto bi takozvano Kosovo moglo da postane država, a Republika Srpska mora da ostane entitet. Odgovor na pitanje kako je moguće u istoj rečenici tražiti priznanje takozvanog Kosova i protiviti se promeni granica na Balkanu može da pruži samo medicina.

Kako Balkan postaje stabilan ako se Srbija raskomada? Nadam se da Grlić Radman neće opet kukati da je napadnut kada mu se odgovori - kazao je Vulin.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading