Znamo ko je prisluškivao Vučića
EPA/ JOHN THYS

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je poznato ime i prezime pojedinca koji je naredio da se prisluškuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Postoji ime čoveka koji je razvio sistem prisluškivanja Aleksandra Vučića. I mi to ime znamo - rekao je Vulin za današnju beogradsku Politiku, navodeći da se zna kome su nošeni izveštaji i ko je to naredio.

Vulin je rekao da su ti podaci dostavljeni tužilaštvu i da se očekuje da ono da kvalifikaciju dela. Naveo je da će to ime biti poznato javnosti kada tužilaštvo bude podiglo optužnicu.

Na pitanje ko je toliko hrabar da prisluškuje predsednika, Vučih je odgovorio da nije siguran da je to pitanje hrabrosti, ali da je to trajalo godinu dana i da je bilo dovoljno vremena da se te mere eksploatišu i da se učini sve što je trebalo.

Alo

 

Govoreći o zabrinutosti za život predsednika Vučića, Vulin je istakao da se, kada se sukobljavate sa mafijom i sa velikim silama u političkom smislu, uvek mora očekivati da će njihov odgovor biti težak, a da može biti i fatalan.

- Ako ''kavački klan'' raspolaže stotinama miliona evra, zašto mislite da se u odbrani tog novca neće potrošiti još koji milion da bi se likvidirao onaj koji vodi borbu protiv mafije? - zapitao je Vulin.

On je ukazao da je Radoje Zvicer, vođa tzv. kavačkog klana sada u bekstvu i da ogroman novac koji ima sada služi samo za osvetu.

- Naravno da će ići na onog koji je najodgovorniji za to. Ako ubijete Vučića, vi izazivate temeljnu političku nestabilnost unutar Srbije, mogućnost političkih sukoba - istakao je Vulin i ukazao da to znači političku nestabilnost Balkana.

Tanjug

 

Vulin je naveo da Vučić jako težak čovek za saradnju kada je reč o njegovoj ličnoj bezbednosti i da stalno govori da hoće da priča sa ljudima i da ga neće odvojiti od naroda.

Ministar je naveo da su prilikom otvaranja spomenika Stefanu Nemanji postojale operativne informacije da nešto može da se desi i da je Vučiću predlagano da događaj bude odložen, ali da on nije hteo da čuje za to.

- On je takav, ne obazire se previše, navikao je da prima udrace i mnogo više brine za porodicu, kao i svaki otac, brat, sin. A oni to znaju, gde ga najviše boli - rekao je Vulin.

On je naglasio da se to ne radi zbog Vučića, već zbog politike stabilnosti čiji je on nosilac u Srbiji.

Komentari (10)

Loading
KIA

14.06.2021 09:01

Svako ko je ucestvovao u cinu prisluskivanja treba biti kaznjen.

Ruzica

14.06.2021 09:23

Ministre, narod Vas podrzava i politicki i u Vasem radu. Licno mislim da ste veliki patriota i odan covek. Zato je zivot predsednika Vasa odgovornost. Ako Vas narod podrzava i daje vam pravo za upotrebu svih postupaka za bezbednost predsednika i Srbije, na Vama je da upotrebite sva sredstva radi te bezbednosti.

Ruza

14.06.2021 10:23

Gospodine Vulin vi ste ministar policije i vi ste odgovorni za bezbednost kako ypredsednika tako i cele nacije.

stevo

14.06.2021 10:37

Nadamo se da ce taj koji je prisluskivao predsednika ubrzo zavrsiti iza resetaka

Mijo

14.06.2021 11:24

Svako koje ovo sve radio treba da dobije debelu robiju. Treba uhapsiti sve do jednog ko god je prisluškivao predsednika napao je državu i sada je red da država zada oštar udarac.

Maja

14.06.2021 12:37

Vulin se veoma brine za predsednikovu bezbednost i bezbednost predsednikove porodice .

Bobana

14.06.2021 12:40

Prisluskivanje predsednika je krivicno delo i pocinioci ce biti kaznjeni.

Taki

14.06.2021 12:50

Odmah privesti licu pravde, i osuditi po zakonu RS

Ana

14.06.2021 13:43

Nadam se da će dotična osoba biti procesuirana u skladu sa zakonom. A i da će ime biti obelodanjeno.

Zeljko

14.06.2021 22:19

Ko god da je prisluškivao treba biti uhapšen odmah, da se zaštiti Vučić i Srbija.