STRAVIČNA AMERIČKA PRETNJA General Stupar otkrio šta se krije iza vojne vežbe "Branilac Evrope 21" (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/Novo jutro

Povodom vežbe "Šabla", i pada aviona na vežbi u Bugarskoj Stupar nije želeo da komentariše šta je uzrok pada miga, te se osvrnuo na Bugarsku i vežbanje naših snaga na njihovom poligonu "Šabl", objasnivši koji su zadaci naše vojske.

- Ja govorim samo kada sma siguran. Radi se o 250. raketnoj brigadi, gde će se izvesti gađanje sa raketama u vazdušnom prostoru. 204. brigada izvodi noćno - dnevna gađanja i to je ta vežba. Nikada više vojnih vežbi nije bilo, vojska ima dva zadatka. Da ratuje i da se priprema za rat, i ovo su pripreme - objansio je Stupar na TV Pink.

On je dodao da se tim vežbama pokazuje spremnost, gotovost, kao borbena moć u nekoj datoj situaciji. On se dotakao i američke vežbe, koja je, kako kaže poruka neutralnoj Srbiji.

- Vežbe su planske i njima se pokazuje spremnost i gotovost kao i brbena moć u datoj situaciji. Kod Američke vežbe "Branilac Evrope 21" je direktna poruka neutralnoj Srbiji, jer se kroz vežbe na KiM, BiH i Severnoj Makedonije pokazalo šta će se desiti ako ne budemo dobri.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading