MARIN LE PEN PORUČILA Srbija nema interes da uđe u Evropsku uniju
Foto: Printscreen

Ona je istakla da islamistička ideologija i ekstremizam pritiscima, pretnjama i ucenama nameću totalitarni teokratski režim u kojem bi pojedinci i narodi bili podređeni pravilima novog verskog poretka.

Ona je podsetila da se njena partija bori protiv političkog sistema EU koji je "politički usmeren na SAD" i ocenjuje da "s obzirom na totalitarne ekcese u funkcionisanju unije, Srbija nema interes da se integriše".

"Taj sistem EU ignoriše nacionalni suverenitet i primenjuje politiku ucena i pretnji. Protiv Mađarske i Poljske npr. i to samo zbog toga što su ove dve zemlje, s pravom, odbile da im se nameću migrantske kvote. Princip proširenja je zapravo proces prenosa suvereniteta i razvodnjavanja nacionalnog identiteta", ukazala je le Penova.

Marin le Pen je sankcije EU uvedene protiv Rusije ocenila kao "samovolju, istorijski kontrasmer i geopolitičku grešku".

"Naši odnosi s Rusijom su od suštinskog značaja za ublažavanje međunarodnih kriza i borbu protiv islamskog fundlamentalizma,a pored toga Rusija je i važan trgovinski partner. Želja da se Rusija isključi iz dijaloga između nacija dovešće do produbljenja međunarodnih kriza i geopolitičkog i ekonomskog ćorsokaka", upozorila je francuska poltičarka Marin le Pen, predsednica desničarske nacionalističke stranke Nacionalno okupljanje.

 

Komentari (0)

Loading