SAGLEDATI SVE ŽRTVE U SREBRENIČKOJ REGIJI: Gideon Grajf uskoro o zaključcima Međunarodne komisije
Foto: Shutterstock/Zolnierek

Detaljni zaključi Međunarodne komisije o Srebrenici biće predstavljeni u narednim nedeljama, izjavio je profesor Gideon Grajf, predsednik Međunarodne komisije.

"Ono što mogu u ovoj fazi da kažem jeste da, za razliku od ranijih izveštaja koji su bili dostupni javnosti, sada, u radu međunarodne komisije kojoj predsedavam, kvalitativno novo je fokusiranje i sagledavanje svih žrtava u srebreničkoj regiji. Dakle ne samo na dan 11. jul 1995. u opštini Srebrenica već od 1992. do 1995., i to u čitavoj regiji, uz sagledavanje žrtava na svim stranama - Bošnjaka, Srba, Hrvata, Roma, izjavio je Grajf za Politiku.

"Sav taj istraživački trud ima plemenitu misiju u cilju objektivnog i nepristrasnog načina utvrđivanja stradanja u čitavom području, a radi celovitog i istinitog sagledavanja svih događaja u srebreničkoj regiji,"što je istinski i suštinski potreban pristup", dodao je on.

Grajf kaže da je postkonfliktna rehabilitacija dug i mukotrpan proces, pa tako sveobuhvatno sagledavanje svih događaja koji su prethodili i doveli do srebreničke tragedije i obuhvatanja svih žrtava predstavlja neophodnost radi jačanja poverenja i tolerancije među svim narodima i etničkim zajednicama u BiH, konačnog pomirenja i suživota sadašnjih i budućih generacija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vuk

13.06.2021 12:15

Koja Srebrenica, koji genocid?!?!?! Halo bando sa zapada, DESIO SE RAT, A U RATU SE GINE, EJ VI LUDACI SA ZAPADA. Sve tri strane su ginule!!!