DARKO GLIŠIĆ U INTERVJUU ZA ALO! PORUČIO: Ni visoka funkcija u SNS ne štiti od zakona!
Darko Glišić - Alo - Dejan Briza

Da li vas je njegovo hapšenje iznenadilo?

- Najmanje je bitno da li je neko iznenađen, važno je da se država odlučno bori protiv kriminala i korupcije.

Da li vas je Jovičić lično razočarao, važio je za mladu nadu naprednjaka? Koliko ste bili bliski sa njim?

- Najveću štetu naneo je sebi. S obzirom na to da odbor na Paliluli vodi Jelena Mijatović, nismo imali puno kontakata.

Skoro svaki dan ste na terenu, šta vam kažu simpatizeri SNS-a kada čuju za ovakva hapšenja, da li to može da utiče na popularnost stranke?

- To dodatno jača poverenje građana u stranku jer jasno šalje poruku o beskompromisnoj borbi protiv svih onih koji krše zakon. Narodu je dosta lopova koji su se obogatili za vreme vlasti i takvih su se nagledali za vreme Đilasa, Jeremića, Tadića i ostalih.

DARKO GLIŠIĆ U INTERVJUU ZA ALO! PORUČIO: Ni visoka funkcija u SNS ne štiti od zakona!

Darko Glišić i Aleksandar Šapić - Alo - Dejan Briza

 

Održana je sednica Glavnog odbora na kojoj su se udružili SNS i SPAS, da li ste se nakon toga sreli s Aleksandrom Šapićem i o čemu ste razgovarali?

- Aleksandar Šapić je izabran za potpredsednika Glavnog odbora i potpuno je normalno da imamo čestu komunikaciju. Poslednjih nedelju dana radimo na planu obilaska gradskih i opštinskih odbora i naredne nedelje krećemo u realizaciju tog plana.

Mnogi su očekivali burnu sednicu, kako vi komentarišete dešavanja na Glavnom odboru?

- Kao zrelost jedne ozbiljne i odgovorne stranke da se nosi sa svim izazovima.

Đilas da objasni odakle mu milioni

Dragan Đilas tvrdi da su građani nezadovoljni vlašću i da agencije lažiraju podatke za SNS. Kako to komentarišete?

- Koliko je ko nezadovoljan, to vidimo na izborima, a ima ih na raznim nivoima svake godine. I ne biraju ankete vlast, već građani. A za Đilasa bi bilo pametnije da ne lažira podatke o svojim računima, već da kaže istinu i objasni narodu odakle mu stotine miliona evra širom sveta.

Sledeće godine nas očekuju izbori u Beogradu, a vaša stranka je ostavkom Nebojše Stefanovića ostala bez predsednika gradskog odbora, ko dolazi na to mesto?

- Glavni odbor je dao ovlašćenje Predsedništvu stranke da se izjasni po tom pitanju. Radimo na predlozima i očekujem da na narednoj sednici razgovaramo o kandidatima.

Kako ćete stati na kraj međustranačkim obračunima, Vučić je najavio da će zbog takvih stvari uslediti i isključenja?

- Predsednik je bio veoma jasan na sednici Glavnog odbora. Ko nije razumeo poruku, razumeće zaključak koji smo doneli, a to je sankcionisanje svakog ko taj zaključak ne bude poštovao.

Vi ste prvi operativac stranke i od vas se očekuje da stranku pripremite za stranačku skupštinu na jesen, kada se očekuje i pročišćanjanje redova. Koje instrukcije vam je dao pred predsednik partije?

- Radimo na dokumentima koji će regulisati unutarstranački izborni proces. Suština je da svaki član stranke iznese svoje mišljenje i da ima pravo da predloži.

Kakav je vaš lični stav o tome da li SNS na izbore treba da izađe samostalno ili ćete ipak izaći u koaliciji?

- Srpska napredna stranka nije sebična stranka. Svoji širinu smo više puta pokazali jer nam je interes građana na prvom mestu. A svoj lični stav o koalicijama izneću prvo na organima stranke kada za to dođe vreme.

Gde vidite SNS za pet godina?

- Tamo gde građani odluče da bude.

Rejting Aleksandra Vučića je mnogo veći od rejtinga stranke, postoje tvrdnje da bez Vučića SNS ne postoji, šta vi na to kažete?

- Aleksandar Vučić je ozbiljan državnik i svojim radom i rezultatima obeležio je jedno vreme o kojem će se puno pričati u godinama koje dolaze. Ima ona narodna - odmakni se da bi bolje video. Što više vreme bude odmicalo, biće nam jasnije koliko je velike stvari uradio za narod i državu. Zbog svega toga SNS sa njim ili bez njega nije ista stranka.

Pretnje me ne dotiču

Opozicionari vam konstantno prete revanšizmom, da li vas uopšte dotiču takve najave?

- Ne dotiču me te budalaštine. Takvim ponašanjem najviše govore o sebi i nije ni čudo što iz dana u dan imaju sve manje poverenja građana ove zemlje.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
KIA

13.06.2021 12:40

Srbija je drzava u kojoj je svaka osoba ista i u kojoj svako ko krsi zakon biva kaznjena.

stevo

13.06.2021 19:50

@KIA - Tako je.Zakon je isti za sve.Nema zasticenih

Zeljko

13.06.2021 12:47

Ovo je prva stranka na vlasti koja se ovako javno rešava svih koji su zloupotrebili funkcije, nema ništa da se krije i sve se radi transparentno i pošteno, i zato ih narod i ceni.