TEŠKO DA MIŠ POPUT ALKALAJA MOŽE DA UZNEMIRI LAVA Vujadinović reagovao na izjavu ambasadora BiH u UN-a
EPA/MARTIN DIVISEK

Na konstataciju, u izjavi Svena Alkalaja, da je njegovo izlaganje u Savetu bezbednosti UN uznemirilo Aleksandra Vučića, reagovao je Milimir Vujadinović predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, tvrdeći da je to najobičnija zamena teza i budalaština. 

- Narodski rečeno, teško da miš može da uznemiri lava! Da Sven Alkalaj, kao i ljudi sličnog profila i njihove isprazne priče, mogu da uznemire državnika, kakav je srpski predsednik Aleksandar Vučić, u najmanju ruku je smešno-smatra Vujadinović. 

- Ako pak govorimo o totalnom nonsensu i budalaštini, jedino
što se tako uopšte može nazvati, je obraćanje Sven Alkalaja u Savetu bezbednosti UN, jer su time prekršene sve procedure zemlje koju je on trebao da predstavlja - ističe Vujadinović.

TEŠKO DA MIŠ POPUT ALKALAJA MOŽE DA UZNEMIRI LAVA Vujadinović reagovao na izjavu ambasadora BiH u UN-a

Alo

 

- Bez sumnje, tog dana je ogoljen i privid legitimiteta koji ima Sven Alkalaj, pogotovo kada je u pitanju srpski narod. Kršeći sve procedure sopstvene države, trudio se da na svaki način uvredi narod koji većinski živi pa pola teritorije BiH, nazivajući ga,,bosankim Srbima,,. Onako, kako se on nikada nije nazivao. Time je Sven Alkalaj  potvrdio činjenicu, da je jedino predsednik Vučić na Savetu bezbednosti UN predstavljao Srbe, gde god oni živeli. Naravno, tu spadaju i svi Srbi koji žive u BiH. Dao je Alkalaj još jedan dodatni motiv Srbima da se ujedine oko srpskog predsednika Aleksandra Vučića, kao jedinog čuvara njegovog ugleda i integriteta pred međunarodnim institucijama - naglašava Vujadinović.

Vujadinović dodaje da Alkalaj nema legitimitet da priča o otvorenim pitanjima BiH i Srbije, jer o tome nema saglasnosti ni u samoj BiH.

- Alkalaj i njemu slični će morati da prihvate činjenicu da će i o tome morati da se dogovore sa predstavnicima srpskog naroda u BiH, poštujući Ustav i zakone te zemlje i Dejtonski sporazum, čiji je garant i Republika Srbija.
Na kraju, Srbija, njen predsednik i institucije ostaju otvorene za svaku vrstu saradnje sa svima u  regionu, insistirajući na zajedničkoj budućnosti i razvoju svih sa kojima Srbija i srpski narod vekovima žive - poručuje Vujadinović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading