Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila Suboticu
Grad Subotica

Gradonačelnik Bakić je, obraćajući se medijima nakon sastanka u Zelenoj sali Gradske kuće, izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da se sastane sa ministarkom Atanasković i da, kako je rekao, sa njom i njenim timom razgovara o stanju u subotičkoj privredi i privrednim potencijalima ovog grada.

„Grad Subotica nastoji da ima najbolju komunikaciju sa svim preduzetnicima, privrednicima i investitorima koji posluju na teritoriji našeg grada, od najmanje porodične firme, do velike međunarodne kompanije. Svi oni su važan i nezamenljiv deo subotičkog privrednog spektra i doprinose razvoju Subotice. Veoma nam je bitno da imamo što bolju saradnju sa Ministarstvom privrede i da zajedno učinimo sve što možemo da unapredimo privredni ambijent kako bi došlo do otvaranja novih radnih mesta, što je najvažnije za sve građane“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila Suboticu

Grad Subotica

 

Navodeći da će ministarka Atanasković u nastavku svog boravka u Subotici obići neke od uspešnih kompanija koje posluju u ovom gradu, on je rekao da pozdravlja njeno interesovanje za privrednike iz Subotice i njihov rad.

Ministarka Anđelka Atanasković je istakla kako je subotička privreda pokazala koliko je vitalna, da je korona delom uzela danak ali da se privreda oporavlja i da su očekivanja da će već dogodine privrednici iz ovog grada moći da konkurišu za pomoć resornog ministarstva kako bi još bolje radili i razvijali se.

„Imaćemo sastanak sa privrednicima, desetak se već prijavilo, koji će nam ukazati na svoje probleme. Obilazim uglavnom domaće firme jer imamo primedbe da strani i domaći investitori nisu u istoj poziciji, što nije tačno. Odgovorno kažem da i jedni i drugi imaju potpuno ista prava samo je stvar njihovih mogućnosti koliko mogu da investiraju. U tome je jedina razlika. Pozivam sve domaće investitore da se razvijaju, zapošljavaju radnike, dobiće podsticaje od nas. Verujem da ću vrlo brzo ponovo doći na otvaranje neke nove fabrike“, poručila je ministarka Anđelka Atanasković.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila Suboticu

Grad Subotica

 

Posle sastanka u Gradskoj kući kome su prisustvovali i gradonačelnikovi saradnici, gradski menadžer Zagorka Panić i član Gradskog veća zadužen za privredu, Srđan Samardžić, ministarka Atanasković posetila je kompaniju „Joviste“, na Paliću.

Ministarka Anđelka Atanasković će, kako je najavljeno, u subotu, 12. juna, posetiti kompaniju „Al Pack“ d.o.o. u Subotici, a potom i firmu „Geneza“ d.o.o., u Kanjiži.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading