POSTOJI NON PEJPER O PROMENI GRANICA NA BALKANU Procurile informacije, u Briselu se zna ko je autor
Albanian post

 

Prvi predsednik Slovenije Milan Kučan izjavio je da očito postoji non-pejper o mogućoj promeni granica na Balkanu, iako u Sloveniji poriču da stoje iza njega.


"Sada se ispostavilo da se zna u Briselu ko je njegov autor, kao i sadržaj, ali ne žele da to otkriju zbog njegovog pogubnog efekta po međunarodne odnose", rekao je Kučan za Radio Slobodna Evropa (RSE) .

Kučan je dodao da Slovenija ne može da ima drugačiji stav od onoga sa kojim je pošla u proces svog državnog osamostaljenja da sve republike imaju pravo na svoje države i da se raspad Jugoslavije okonča unutar postojećih granica.

"Dakle, nikakvo prekrajanje granica ne dolazi u obzir", rekao je Kučan.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić ranije je rekao da je predsednik Slovenije Borut Pahor prilikom posete Sarajevu 5. marta rekao trojici članova Predsedništva BiH da je u EU sve više glasova koji pozivaju na "dovršetak raspada Jugoslavije". Pahor je navodno pitao da li je moguća "mirna disolucija" BiH.

U međuvremenu, u medijima su se sredinom aprila pojavile tvrdnje o navodnom predlogu slovenačkog premijera Janeza Janeše za prekrajanje granica na Zapadnom Balkanu.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Kosta

11.06.2021 19:06

Slažemo se, kad već sve republike ex Jugoslavije po njima imaju pravo na svoju državnost, zašto su onda priznali Kosovo, jer KiM nije nikad bilo republika već autonomna pokrajina...