Miloš Vučević: Verujem u politiku kada ministri nisu u kabinetima nego se na terenu sastaju sa građanima!
Printscreen

Domaćin Branko Lakić u Kaću se bavi voćarstvom, uzgojem jabuka na površini od blizu 4 jutra zemlje. On se zahvalio Ministarstvu na podršci za nabavku protivgradne mreže, kao i Pokrajinskom sekretarijatu na subvenciji za kupovinu novog traktora. Porodica Pejić u Futogu bavi se ratarstvom i povrtarstvom, uzgajaju kupus, šaragrepu, krompir, kukuruz, pšenicu i soju na 120 jutara tzemlje. Oni do sada nisu konkurisali za subvencije države, ali bi im bila potrebna podrška oko hladnjače i hale, jer im je namera da prošire delatnost.

- Grad je operativno zadužen da se bavi zakupom poljoprivrednog zemljišta kako diktira Ministarstvo i to je veoma bitna tema za poljoprivredu. Uskoro ćemo prezentovati jedan lep projekat za pčelare u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom koji će biti povezan i sa zaštitom životne sredine. Namera nam je da se podignu pašnjaci za pčele, a time bi doprineli i zelenom fondu na obodima grada, pa tako i uticali na kvalitet vazduha. Verujem u politiku kada ministri nisu u kabinetima nego se na terenu sastaju sa građanima, jer su sve teme o kojima se mora razgovarati osetljive i mora se dobro balansirati – istakao je gradonačelnik Vučević.

 

 

- Pejići samo rade i ništa ne pitaju, pa sam ih upoznao sa mogućnostima koje nudi država. Biće mi zadovoljstvo da realizujemo njihove inicijative, posebno u sektoru povrtarstva. Ovo će biti najizdašnija godina od 2012. po količini robe koju ćemo imati u voćarstvu, a cene su sasvim pristojne, i mislim da ovog puta nećemo imati problema. Krenuli su prvi otkupi malina, cene su visoke, ali sam radostan što će proizvođači moći dobro da prihoduju – naglasio je ministar Nedimović.

Prema rečima sekretara Božića, kod Pokrajine je u fokusu mali poljoprivrednik. On je naglasio da su rezultati Konkursa za navodnjavanje objavljeni, te da će biti dodeljeno 707 ugovora vrednih ukupno 370 miliona dinara.

- Na Konkursu za mlade dodelili smo 200 miliona dinara za 171 poljoprivredno gazdinstvo koje započinje svoju delatnost – istakao je Božić i dodao da će podrška poljoprivredi u raznim oblastima biti nastavljena.

Komentari (9)

Loading
Momir

11.06.2021 11:07

Građani znaju da cene operativan rad na terenu a svima je dosta filozofiranja.

stevo

11.06.2021 11:50

Interes gradjana je na prvom mestu...

Staša

11.06.2021 12:10

Naravno da treba čuti direktno od naroda problems i rešavati ih.

Mijo

11.06.2021 12:47

Od svega najvažniji je rad na terenu i sa građanima to je ključno za dalji razvoj naše zemlje. Smatram da svako treba ide po terenu i da obilaži građane i da rešava probleme tako se vodi politika i ekonomija naše zemlje a ne u foteljama.

Goran

11.06.2021 12:51

Problemi se rešavaju na terenu a ne u foteljama, slažem se ovo što je izjavio Vučević pojedini ministri treba da izlaze po terenu i obilaze ljude to je ključno za dalji uspeh i rešavanje svakog problema. A građani će to svakako podržati i nagraditi. Svako ko loše radi svoj posao treba da bude smenjen.

Anja

11.06.2021 13:44

Svaka podrška, makar i u vidu pohvale je za ove ljude prepotrebna. To je za njih najveća nagrada i ponos, jer je njihov rad i trud zapažen.

Rade

11.06.2021 19:57

Samo obilazak i razgovor sa ljudima vode boljoj politici i napretku

Ana

11.06.2021 22:29

Ministri i jesu postavljeni, kako bi pomogli građanima.