PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO PRVOG ČOVEKA FRANCUSKE VOJSKE! Na stolu tri ključne teme, moguća saradnja na bazi reciprociteta!
Printscreen

Vučić i general Lekoantr su razgovarali i o jačanju vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje, kao i o unapređenju saradnje u oblasti zajedničke obuke, uključujući i operacije pod okriljem Evropske unije.

Sagovornici su posebno razmotrili unapređenje vojnoobrazovne saradnje na bazi reciprociteta.

 

"Srbija u Francuskoj vidi pouzdanog partnera u oblasti vojnotehničke i vojnoekonomske saradnje, što potvrđuje i kroz brojne ugovore koji su zaključeni u proteklom periodu", rekao je Vučić i naglasio da je partnerstvo i saradnja i u ovoj oblasti od strateškog interesa za obe zemlje.

Sagovornici su razmotrili i aktuelnu situaciji u borbi protiv pandemije KOVID-19 i istakli da jedino zajedničkom akcijom na globalnom nivou možemo da prevaziđemo izuzetno teške posledice koje je ova bolest nanela svim aspektima života.

Vučić je posebno istakao da punopravno članstvo Srbije u EU ostaje jedan od ključnih spoljnopolitičkih prioriteta naše zemlje i dodao da Srbija ulaže velike napore u procesu evrointegracija.

"Podrška Francuske na našem evropskom putu je od velikog značaja i mi na tu podršku računamo", rekao je predsednik i dodao da je Srbija prihvatila novu metodologiju u pristupnim pregovorima, te da očekuje da se postignuti rezultati adekvatno i valorizuju kroz otvaranje novih poglavlja u pregovorima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (9)

Loading
perun

10.06.2021 19:52

Saradnja sa francuskim oruzanim snagama je u interesu Vojske Srbije koja je u fazi modernizacije .

stevo

11.06.2021 08:13

@nikola - Srbija je uvek spremna na saradnju sa svima,jer to je put napretka i daljeg razvoja

Mijo

11.06.2021 12:44

@nikola - @Nikola Naša zemlja je uvek bila spremna da sarađuje sa svim zemljama kako u regionu tako i u svetu. Ovo će našoj zemlji doneti veliki uspeh.

popovic77

11.06.2021 01:16

Veoma je vazno da imamo dobru vojnotehnicku i vojnoekonomsku saradnju sa Francuskom

Jelena

11.06.2021 12:08

Francuska je važan prijatelj Srbije i posvećeni saradnik u našoj težnji da ojačamo ne samo nacionalne, već i odbrambene kapacitete čitavog regiona.

Mijo

11.06.2021 12:42

Francuska nam je uvek bila veliki prijatelj očekujem dobre rezultate koje će biti postignute na ovako važnom sastanku i očekujem dalje jačanje ekonomije. Smatram da Aleksandar Vučić odlično radi svoj posao i daće nam ova sarandja doneti veliki ekonomski uspeh što je ključno za razvoj naše zemlje.

caca

11.06.2021 20:11

Drago nam je da se nastavlja dobra saradnja sa Francuskom,koja se pokazala kao veliki i značajan prijatelj našoj državi. Politika saradnje naše dve zemlje sve više daje dobre rezultate!

Milena

11.06.2021 21:28

Nekada je potreban i reciprocitet da bi se neka zemlja uzdigla i širila u pravom smeru.