MILO POPIO ŠAMARČINU OD RUSA! Ambasador Rusije u Beogradu žestoko odgovorio Đukanoviću!
EPA

Reagovanje Ambasade Rusije, dostavljeno Sputnjiku, prenosimo u celosti:

„Skrenuli smo pažnju na objavljeni 9. juna 2021. godine u listu „Danas“ intervju predsednika Crne Gore Mila Đukanovića. U vezi sa nizom iznetih tamo neosnovanih tvrdnji želimo da naglasimo sledeće. Ruska spoljna politika ima za cilj izgradnju sa svakom od zainteresovanih država uzajamno korisnih odnosa na osnovu međunarodnog prava. Nikada se nismo „družili protiv“ nekoga, pa ne nameravamo da to radimo ni ubuduće. Naše partnerstvo sa Srbijom je transparentno, nema skrivenog dnevnog reda. Konstruktivni rezultati njegovog razvoja za državljane naših zemalja su očigledni u svim pravcima – političkom, ekonomskom i kulturno-humanitarnom.

EPA

 

Nikome ne namećemo svoju agendu. Što se tiče pokušaja nekih snaga da izopače stvarnost radi kratkotrajnih interesa, što izaziva žaljenje, sigurni smo – istorija je to u više navrata dokazala – da su ti pokušaji osuđeni na neuspeh i da ne mogu da precrtaju vekovne tradicije prijateljstva između naroda Rusije i Crne Gore. Polazimo od toga da naš dijalog sa Podgoricom – kao i sa Beogradom i drugim balkanskim prestonicama – treba da se odvija uz međusobno poštovanje, na načelima pragmatizma. To će garantovati potpuno razotkrivanje bogatog potencijala saradnje i sigurno će sprečavati bilo koje dnevnopolitičko stvaranje mitova. Braniće upravo one vrednosti slobode i demokratije, o kojima toliko vole da apstraktno pričaju neki crnogorski političari“, saopštila je Ambasada Rusije.

Komentari (3)

Loading
XXL

10.06.2021 20:35

Ne razumem mentalitet tih uzurpatora na vlasti, a ovaj je već 30.g. na vlasi i ne vidi da je od vlasti obnevideo i da treba da ode i preda 'štafetu' mlađim ljudima.

Vuk

10.06.2021 22:24

Propala CG se hvata za slamku, trune tiho i sigurno, čupa se, džaba joj?!?!?!