SAMO SRBI NE MOGU DA BUDU SRBI  Vučić posle drakonske presude Ratku Mladiću digao glas
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

 

- Naše je da se radujemo svakoj fabrici, svakom novom zaposlenom...To je naša pobeda, kada Fišer otvori fabriku tiplova, nove fabrike u Ćupriji, Svilajncu, Rekovcu...Samo tako idemo napred - poručio je Vučić.

On se osrvrnuo na to sa kolikom mržnjom je govorio jednog učesnik iz regiona na sednici SB UN, a govorio o našem narodu, o ljudim koji žive i u njegovoj zemlji, pitajući se šta očekivati od takvih ljudi.


- Nisu to ni bosanski ni hrvatski Srbi, već Srbi. Ovde nikada ne kazemo srpski Bošnjaci ili Hrvati. Samo Srbi nemaju pravom da budu Srbi - ukazao je Vučić.

Poručio je da smo se borili na SB UN i da ćemo se boriti i u Briselu, a da je stalna faza da ne razmišljamo o sukobima, da odgovorimo kada treba, ali da razmišljamo kako da idemo naopred i da otvaramo fabrike.On je ocenio i da neki sve to koriste ne da bi govorili o prošlosti, već o budućnosti u kojoj treba da bude zaustavljena Srbija.

- Za nas je važno da izvučeno pouke iz pošlosti i šta smo loše radili, ali ne treba da gazimo po srpskim žrtvama - ukazao je Vučić.


On je objasnio da ćemo poštovanjem prema sopstvenim žrtvama imati pravo da o njima govorimo, ali pokazati poštovanje i za druge žrtve.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome zašto su ove teme naišle na različita tumačenja u Beogradu, Sarajevu i Banjaluci i zašto se koriste za podizanje tenzija, Vučić je rekao da je za Srbiju budućnost to koliko ima fabrika i koliko će radom da menja svoju budućnost, a ne da se bavi time koliko će nekoga da mrzi.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Dušanka

10.06.2021 15:15

Svaka čast našem Predsedniku AVućiću.Narod Srbije nije mogao izabrati boljeg predsednika.Samo uz njega imamo svetlu budućnost i jaku Srbiju.

mare

10.06.2021 20:25

Nadam se da su ovu izjavu kao i obracanje Predsednika u UN gledali nasi sugradjani Srbi -jugonostalgicari koji zale za Malim Jozom i njegovim vremenima.

olja

10.06.2021 20:40

Ne vredi non stop nas napadaju i podmeću nogu, od kad je sveta i veka ne vole Srbe.

pop977

11.06.2021 01:15

Vucic je dokazao da se ne boji reci istinu ma koliko ona bila teska za sve u SB UN

stevo

11.06.2021 08:15

A da li ce ikada iko odgovarati za zlocine pocinjene nad Srbima???